Current DogRisk research surveys

Take part in our research! You can find all our currently active surveys on this page. We warmly welcome you to take part where eligible.
Etsimme ylipainoisia ja normaalipainoisia koiria alkavaan tutkimukseen

Etsimme ylipainoisia ja normaalipainoisia koiria alkavaan Helsingin yliopiston DogRisk-tutkimusryhmän tutkimukseen, jossa tutkitaan ruokavalion vaikutusta koirien ylipainoon. Valitsemme koirat tutkimukseen tämän lyhyen kyselyn perusteella.

Tutkimukseen osallistuminen ei maksa mitään. Koira saa tutkimuksen aikana kolmen kuukauden ajan syödäkseen joko kuivaruokaa tai raakaruokaa, jonka annamme sinulle ilmaiseksi. Tutkimuksen aikana koiran tulee käydä kahdesti näytteenottoa varten Helsingin yliopiston tiloissa Helsingissä.

Tutkimukseen haemme pääasiassa ylipainoisia koiria, mutta tarvitsemme myös normaalipainoisia koiria verrokkiryhmään.

Bernitutkimus 2024: koiran terveys- ja ravintokysely

DogRiskillä alkaa muutama tutkimus, jossa keräämme koirilta näytteitä ensi syksynä. Berniyhdistys on ollut aktiivinen ja on saamassa myös oman tutkimuksen, joka on suunnattu bernien omistajille. Jotta osaisimme päättää mitkä sairaudet olisivat rodulle olennaisia, aloitamme kartoittamalla tilanteen terveys- ja ravintokyselyllä. 

Tutkittavat sairaudet selviää vasta, kun saamme vastauksia. Emme todennäköisesti ota näytteitä sairauksista, joita ei löydy kuin muutama tapaus, paitsi jos ne kuuluvat sairauksiin, joita kuitenkin tällä hetkellä tutkimme kaikilla roduilla (esim. ylipaino, IBD, syöpä, diabetes, allergia/atopia, epilepsia, hammaskivi ym.).