Automaattinen päätöksenteko: kone päättää vaiko ei? 5.10.2020

HiDATA, Legal Tech Lab ja FCAI järjestävät keskustelutilaisuuden aiheena automaattinen päätöksenteko 5.10.2020 klo 17:00-19:00

 

Tekoälypohjaisten järjestelmien ja ohjelmistojen käyttö esimerkiksi verohallinnon, terveydenhuollon, työvoima-  ja maahanmuuttopalvelujen, sekä muiden julkisten palvelujen yhteydessä on nostanut esille lainsäädännössä moniselitteisiä eettisiä ja teknisiä haasteita. Samaan aikaan huoli vastuukysymyksistä tekoälyn käytön yhteydessä on nostanut päätään julkisessa keskustelussa. Mutta pitääkö meidän säännellä teknologiaa joka mahdollistaa  päätöksenteon automatisoinnin vai teknologian käyttöä? Miten ne voi erotella toisistaan? Kuka on vastuussa päätöksistä jotka tekoäly tekee? Miksi me haluamme automatisoida päätöksentekoa, mitä hyötyä siitä on?

Automaattinen päätöksenteko julkishallinnossa on tilaisuutemme ensimmäisen osion aiheena jossa pääpuhujana on oikeuskansleri Tuomas Pöysti ja paneelikeskustelussa oikeustieteen, datatieteen ja tekoälyn huippututkijat. Tilaisuuden toisessa osiossa kuullaan yritysmaailman näkemys automaattisen päätöksenteon hyödyistä ja haasteista.

Yleisökeskustelumahdollisuus järjestettiin sähköisesti Presemon kautta. Kommentointimahdollisuus on päättynyt.

Järjestäjät: University of Helsinki Legal Tech Lab, Helsingin datatieteen keskus HiDATA sekä Suomen tekoälykeskus FCAI

Tilaisuuden ohjelma:

Tilaisuuden avaus: Riikka Koulu, johtaja, Legal tech Lab & Sasu Tarkoma, johtaja, HiDATA

Osio 1: Automaattinen päätöksenteko julkishallinnossa 

Osio 2: Automaattinen päätöksenteko yritysmaailmassa 

Tilaisuuden kieli on suomi ja webinaariin on avoin osallistuminen. Tervetuloa!