Tapahtumatuotannosta viestinnän johtotehtäviin

Viestintäpäällikkö Heli Toikka vahvisti ammatillista osaamistaan HY+:n ProViestijä-koulutuksella.

Heli Toikka toimii viestintäpäällikkönä Kotkan–Haminan seudun kehittämisyhtiö Cursor Oy:ssä. Hänen vastuualuettaan ovat Etelä-Kymenlaakson kuntien ja Loviisan kaupungin yritys-, investointi ja sijoittamispalveluiden viestintä sekä Cursor Oy:n oma viestintä.

Toikan tie viestinnän johtotehtäviin ei ole kulkenut ihan perinteisimpiä polkuja. Hän on entinen maajoukkuekoripalloilija, jonka peliura vei hänet 1980-luvulla Kaliforniaan. Toikka suoritti siellä BA-tutkinnon sosiologiasta. Työura johti kuitenkin toiselle saralle: toimitusjohtajan assistentiksi laulajatähti Whitney Houstonin organisaatioon.

Vuonna 1999 maailmankiertäjä Toikka palasi Suomeen ja Kotkaan. Ensimmäiset viisi vuotta hän toimi artisti Laura Voutilaisen managerina, minkä jälkeen alkoi pitkä tapahtumatuottajan ura.

— Vastasin 17 vuotta Kotkan lasten kulttuurikeskuksen toiminnasta ja olin myös Kotkan Tall Ships’ Race -tapahtuman päätuottaja, Heli Toikka kertoo.

Cursor Oy:ssä työuraa tulee kohta kolme vuotta täyteen. Vaikka Toikka on tehnyt huomattavastikin viestintää ja markkinointia urallaan, varsinaiselta toimenkuvaltaan hän on viestintätehtävissä Cursorissa ensimmäistä kertaa.

— Näkemyksiä ja viestinnällisiä ideoita kyllä löytyy, mutta alan pohjakoulutuksen puuttuminen jätti ripauksen epävarmuutta takaraivooni. Aina välillä mietin, teenkö tätä viestintää ”oikein”, sillä tavalla kuin pitäisi.

Toikka päätti tarkistaa osaamisensa ja löysi verkosta HY+:n pitkäaikaisen ja arvostetun ProViestijä-koulutusohjelman. Tänä vuonna jo 37. kertaa starttaava ohjelma tunnettiin aiemmin Tiedottajakoulutuksen nimellä. 

— Varmistin jo ennalta, että koulutuksessa olisi mukana samankaltaisessa tilanteessa olevia ja työurallaan pitkälle ehtineitä ihmisiä. Olin kaivannut vertaiskeskustelua ja tässä koulutuksessa sitä sain.

Harjoitustehtävät Toikka teki omiin töihinsä liittyen. Niistä saatu hyvä palaute valoi uskoa siihen, että viestintää oli jo aiemmin tullut tehtyä oikeaan suuntaan.

— Koulutuksen uusien oppien kanssa voin sitten viilata tätä tekemistäni entistä paremmaksi, Toikka iloitsee.

Koulutuksessa luotiin myös laaja katsaus viestinnän koko kenttään. Kursseilla tarkasteltiin muun muassa tiedotteiden kirjoittamista, kuvaviestintää, someviestintää, viestintää sääteleviä lakeja ja kriisiviestintää.

Kokonaiskatsaus viestinnän eri osa-alueisiin hyödyttää Toikkaa viestintäpäällikön työssä.

— Viestintäpäällikkönä olen usein tekemisissä eri ammattiryhmien edustajien, kuten toimittajien, kuvaajien tai mainostoimistojen väen kanssa.

— Se, että minulla on heidän työstään jonkinlainen käsitys, auttaa ehdottomasti välittämään omaa visiotani vaikkapa jostakin uuden kampanjan ilmeestä heille ymmärrettävästi. 

Tutustu Helsingin yliopiston kaikkiin jatkuvan oppimisen mahdollisuuksiin

Helsingin yliopistossa on tutkintoon johtavien koulutusten lisäksi tarjolla kaikille avointa opetusta ja joustavia itseopiskelumahdollisuuksia. Monipuolisen tarjontamme avulla voit täydentää ja syventää osaamistasi, edistää ammatillista kehittymistäsi tai opiskella sinua kiinnostavia asioita.

 

Teksti: Tapio Ollikainen

Kuva: Susanna Kekkonen

Varmistin jo ennalta, että koulutuksessa olisi mukana samankaltaisessa tilanteessa olevia ja työurallaan pitkälle ehtineitä ihmisiä. Olin kaivannut vertaiskeskustelua ja tässä koulutuksessa sitä sain.