Livsmedelsvetenskaper | Magisterprogram

Vad kommer vi äta i framtiden?

Vill du vara med och påverka vad vi äter i framtiden? Vill du veta hur man gör god mat av råvaror från växt- och djurriket med beaktande av råvarornas konsistens, teknologiska och ekologiska aspekter, hälsa, säkerhet och etik?

Ämnet livsmedelsvetenskap i Vik är en stark helhet som är unik i Finland och omfattar hela livsmedelskedjan från primärproduktionen via tillverkningen till konsumenten. Du kan själv påverka hurdan livsmedelsexpert du vill bli. Du kan rikta in din examen genom att välja studier i livsmedelskemi, livsmedelsteknologi, kött-, mjölk- eller spannmålsvetenskap eller kött-, mjölk- eller spannmålsteknologi.

Info box
Omfattning och planerad längd 120 ECTS credits, 2 years
Examensnivå Magister
Språk Finska, Engelska, Svenska
Tuition fee per year (only non-EU/EEA citizens) 15 000 EUR
Ansökningstid Nästa ansökan börjar 12/2025 - 01/2026.
Undervisningsspråket i programmet

Magisterprogrammet är flerspråkigt. Undervisningen ges på engelska. Man kan också genomföra kurser och lärdomsprov på finska eller svenska (om inte undervisningen förutsätter annat). I det flerspråkiga programmet är studenterna en del av den internationella gemenskapen för studenter och forskare.