Ekonomi | Magisterprogram

Magisterprogrammet i ekonomi

Magisterprogrammets stomme är studiehelheten ekonomisk teori och ekonometriska metoder som genomförs i början av studierna och som ger en introduktion i mikro- och makroekonomisk teori och ekonometrins grunder. När du genomfört studiehelheten kan du välja de ekonomiska specialområden som intresserar dig bland ett brett urval. Från programmen vid handelshögskolorna i Finland avviker det främst genom att andelen krävande kurser i ekonomisk teori och ekonometriska metoder av de obligatoriska studierna är större, och genom att målet uttryckligen är att ge kompetens för krävande expertjobb.

Helsingfors universitets, Aalto-universitetets och Hankens ekonomiska institutioner bildar tillsammans Helsinki Graduate School of Economics (HGSE). Det erbjuder det mest omfattande urvalet av ekonomikurser i Finland.

Info box
Omfattning och planerad längd 120 studiepoäng, 2 år
Examensnivå Magister
Språk Finska, Engelska, Svenska
Tuition fee per year (only non-EU/EEA citizens) 18 000 EUR
Ansökningstid Börjar: 09.12.2024 08.00 Slutar: 02.01.2025 15.00
Undervisningsspråket i programmet

Magisterprogrammet är flerspråkigt. Undervisningen ges på engelska. Man kan också genomföra kurser och lärdomsprov på finska eller svenska (om inte undervisningen förutsätter annat). I det flerspråkiga programmet är de studerande en del av ett internationellt student- och forskarsamfund.