Lästips för juletider

Kolla in läsrekommendationer från bibliotekets praktikant!

Jul och nyår närmar sig. Såhär vid slutet av detta egendomliga år är det en bra tid att slå sig ner med en bra bok eller en tidskrift. Biblioteket erbjuder mycket intressant läsning för juletider! 

Eemeli Anttila, som har varit praktikant på biblioteket under höstterminen, har sammanställt några läsrekommendationer för att muntra upp oss alla i slutet av året. 

The Marketization of Religion (länk till bok i Helka)

Antalet plastprylar och engångsprodukter är särskilt överväldigande kring jul. Denna samling av teologiska artiklar behandlar kommersialiseringen av religion. Vilken effekt har global kapitalism på religion? Kan det heliga säljas? 

Lähikuva (länk till tidskrift i Helka) 

Screen (länk till tidskrift i Helka) 

Vad kan vara en bättre semesteraktivitet än att titta på film? Om du vill fördjupa din filmkunskap kan dessa filmforskningstidskrifter hjälpa till.

Poetry and Animals: Blurring the Boundaries with the Human (länk till bok i Helka) 

Vad är det med djur som lockar poeter? Hur dras gränsen mellan människor och djur i poesi? Svaret på dessa frågor hittar du i denna utforskning av engelskspråkig litteratur. 

Permanent Weekend: Nature, Leisure, and Rural Gentrification (länk till bok i Helka)

Vad sägs om en permanent helg på landet, med dess frid och ro. Förutsägelser om stadsutbredning har också dykt upp i Finland. Detta arbete tar sig en kritisk titt på landsbygdens gentrifiering i Ontario, Kanada. Vad händer när turism och andra tjänstebranscher ersätter de traditionella försörjningarna på landsbygden?

BioOne (länk till databas)

Naturen vilar inte, inte ens under juletider. Därför tycker vi att naturen är fascinerande året runt. Denna databas erbjuder referentgranskade tidskrifter bland annat om miljövetenskap och biologi.