Distansanvändning av e-material

Helsingfors universitets studerande och personal som har HU-användarnamn har möjlighet att använda Helsingfors universitets biblioteks elektroniska resurser utanför universitetets nätverk.
Distansanvändning via bib­li­o­te­kets sök­tjäns­ter

Du kan använda Helsingfors universitets biblioteks böcker, artiklar och tidskrifter på distans med Helsingfors universitets användarnamn. När du har hittat det material du vill ha klickar du på länken till materialet i Helka.   

Om ett fönster öppnas som ber om inloggning till Helsingfors universitet anger du ditt användarnamn och lösenord för att komma åt materialet.  

Du kan hitta en bok eller artikel från Helsingfors universitets biblioteks samlingar någon annanstans på webben, men materialet kan inte nödvändigtvis öppnas utan autentisering med universitetets användarnamn. 

Distansanvändning med VPN

Alternativt kan du distansanvända material från Helsingfors universitets bibliotek med hjälp av VPN. Du hittar instruktioner om hur du installerar och använder ett VPN på IT-centrets webbplats. Om du använder OpenVPN-tjänsten, välj anslutningsalternativet uh-vpn-allroute, så fungerar bibliotekets e-material. Om du använder uh-vpn-helsinkifi-only fungerar inte e-materialen.