Eläinten hyvinvointifoorumi 2018 - Monilajinen kipu

Eläinten hyvinvointifoorumi 5.11. Eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa keskittyy tänä vuonna valottamaan monilajista kipua; mitä tutkimustieto sanoo kalojen kivusta, kuinka eläinten kipua voi hoitaa lääkkeittä ja mitä on eläinten yhdistelmäkipulääkitys?

OHJELMA

17:30 Pain in Fish, Lynne Sneddon, Liverpoolin Yliopisto, Iso-Britannia. Luento on englanniksi, kysymyksiä on mahdollista esittää myös suomeksi tai ruotsiksi.
18:30 Kivun lääkkeetön hoito, eläinfysioterapeutti FT Heli Hyytiäinen, Eläinlääketieteellinen tiedekunta, HY
19:00 Kivun yhdistelmähoito seuraeläimillä, kliininen opettaja, dosentti Anna Hielm-Björkman, Eläinlääketieteellinen tiedekunta, HY

Luentotallenteet

Kalojen kiputuntoisuus ja hyvinvointi herättävät enenevässä määrin kysymyksiä. Helsingin Yliopistossa tohtorinkoulutuskurssin opettajana vieraileva brittiläinen kalatutkija, Lynne Sneddon, valottaa uusimpia tutkimustuloksia kalojen kokemuksista.

Helsingin Yliopiston eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa on yksi harvoista eläinten fysioterapiasta väitöskirjansa tehneitä ammattilaisia. Eläinfysioterapeutti FT Heli Hyytiäinen kertoo eläinten kivun lääkkeettömästä hoidosta.

Kun kipulääkkeitä tarvitaan, on keskeistä ymmärtää, että kipua voidaan lääkitä kipuradan monessa eri kohtaa. Eläinlääketieteellisen tiedekunnan kliininen opettaja, kivunhoidon asiantuntijaeläinlääkäri dosentti Anna Hielm-Björkman kertoo yhdistelmäkipulääkinnästä seuraeläimillä.

Vetcare tarjoaa kahvit ja sämpylät klo 17.00 alkaen.

Paikka: Viikin infokeskus Korona, Auditorio 2, Viikinkaari 11, karttalinkki
Aika: 5.11. klo 17 - 20

Tilaisuutta voi seurata netin kautta suorana osoitteessa: https://connect.funet.fi/hvfoorumi/

Tilaisuus on ilmainen eikä etukäteisilmoittautumista tarvita.

Tervetuloa!

Yhteyshenkilö: professori Anna Valros: anna.valros@helsinki.fi,  p. 050 4151242

Lisätietoja:

Lynne Sneddonin tutkimusryhmän sivut: linkki
Heli Hyytiäinen, kotisivut
Anna Hielm-Björkman, kotisivut

FaceBook tapahtuma: linkki

Yleisöluennot liittyvät tiistaina alkavaan kliinisen eläinlääketieteen tohtorikoulutusohjelman kurssiin Understanding animal pain. Kurssin järjestävänä tahona on Eläinten hyvinvoinnin tutkimuskeskus, HY.

Vetcare