Onko muinaisuudella tulevaisuutta? Huippututkimus Välimerellä 25.3.2020

"Onko muinaisuudella tulevaisuutta? Huippututkimus Välimerellä"-keskustelutilaisuus, 25.3.2020 klo 17:00-19:00, Tiedekulma (Yliopistonkatu 4, 00100 Helsinki)

Onko muinaisuudella tulevaisuutta? Suomalainen huippututkimus antiikin Välimeren arvoituksia selvittämässä.

Muinaisuuden tutkimus nähdään edelleen marmoripatsaiden tarkasteluna ja ikiaikaisten klassikkojen lukuna. Todellisuudessa huipputekniikan käyttö on mullistanut muinaisen Välimeren alueen tutkimuksen perinpohjaisesti ja uudet metodit kuten 3D-mallinnus, laajojen tietomassojen analyysi ja materiaalianalyysit ovat jo arkipäivää. Tässä keskustelutilaisuudessa keskiössä ovat kolmen nuoren professorin, Saana Svärdin, Marja Vierroksen ja Kaius Tuorin vetämät hankkeet, jotka pyrkivät uudistamaan pölyistä kuvaa antiikin ja muinaisen Lähi-idän maailmasta ja sen ihmisistä. Tilaisuudessa keskustellaan paitsi uusimmasta tutkimuksesta, myös menneisyyden uudesta käytöstä mm. äärioikeiston retoriikassa. Skriinillä esitellään uusia 3D-mallinnoksia ja suurilla tietokannoilla tehtyjä löytöjä.

Juontajana Ville Mäkipelto. Esiintyjinä Saana Svärd, Kaius Tuori, Marja Vierros ja Antti Lahelma.

Tapahtuman Tiedekulman Stagella järjestävät yhteistyössä Centre of Excellence in Ancient Near Eastern Empires (ANEE) ja tutkimusprojektit Law, Governance and Space: Questioning the Foundations of the Republican Tradition (SpaceLaw) ja Digital Grammar of Greek Documentary Papyri (PapyGreek).

Tilaisuus myös striimataan livenä, ja tallenteen voi katsoa myös jälkikäteen Unitubessa. (Lisäämme linkin pian tapahtuman tietoihin!)

Tilaisuuden Facebook-tapahtuman löydät tästä linkistä: https://www.facebook.com/events/790936811391335

Tilaisuus on avoin ja maksuton. Tervetuloa!