YESLAB asiakastiedote - muutokset hinnastoon 4.10.2021 alkaen

YESLAB tiedottaa: muutoksia virtsanäytteiden hintaan ja käsittelyaikaan

Valmiiksi viljeltyjen virtsanäytteiden (esimerkiksi Uricult, Flexicult, Cled) lähetehinta nousee YESLAB:ssa maanantaista 4.10.2021 alkaen. Samalla näiden näytteiden keskimääräinen käsittelyaika pitenee yhdellä vuorokaudella, eli on muutoksen jälkeen sama kuin laboratoriossa viljeltävillä virtsanäytteillä.

Vastaavasti laboratoriossa viljeltävien virtsanäytteiden lähetehinta laskee 4.10.2021 alkaen. Näiden virtsanäytteiden lähetykseen kannattaa käyttää ensisijaisesti säilöntäaineellista virtsaviljelyputkea (esim. Vacuette), mutta mikäli näytettä ei saada riittävästi, voi näytteen lähettää myös anaerobiampullassa (esim. Port-F/Port-A-Cul) tai imeytettynä geelikuljetusputken näytetikkuun.

Syyt hintojen ja käytänteiden muutoksiin ovat valmiiksi viljeltyjen virtsanäytteiden korkeammat käsittely- ja materiaalikustannukset verrattuna laboratoriossa viljeltyihin näytteisiin. Mikäli teillä on kysyttävää virtsanäytteiden lähetyksestä tai hintojen muutoksesta, vastaamme mielellämme!

Maanantaina 4.10.2021 alkaen voimaan astuvat muutokset:

Valmiiksi kasvatettujen virtsanäytteiden lähetteen hinta nousee 

  • Uusi hinta (alv. 0 %): 47,77 €
  • Uusi hinta (alv. 24 %): 59,24 €

Vacuette-putkissa (tai vastaavissa) lähetettyjen virtsanäytteiden hinta laskee 

  • Uusi hinta (alv. 0 %): 37,42 €
  • Uusi hinta (alv. 24 %): 46,40 €

Valmiiksi kasvatettujen virtsanäytteiden keskimääräinen käsittelyaika pitenee vuorokaudella: pääsääntöisesti bakteeri tunnistetaan ja sille tehdään herkkyysmääritys seuraavana työpäivänä näytteen saapumisesta. Laboratoriossa viljeltävien näytteiden käsittelyaika ei muutu.

Syksyisin terveisin,
YESLAB:in väki