CEACG juhlisti uusia toimistotiloja historiallisessa rakennuksessa

Riippuvuuksien, yhteiskunnallisen sääntelyn ja hallinnan tutkimuskeskus (CEACG) juhlisti uusia toimistotilojaan yhdessä Eurooppa-tutkimuskeskuksen (CES) ja Väestötieteen tieteenalan kanssa Unioninkatu 33:ssa

Tiistaina 29. elokuuta Riippuvuuksien, yhteiskunnallisen sääntelyn ja hallinnan tutkimuskeskus (CEACG) juhlisti uusia toimistotilojaan yhdessä Eurooppa-tutkimuskeskuksen (CES) ja Väestötieteen tieteenalan kanssa Unioninkatu 33:ssa. Tämän vuoden maaliskuussa tiloihin muuttaneet yksiköt ovat jo ehtineet hetken nauttia historiallisesta toimistorakennuksestaan, ja Suomen Pankin omistuksessakin olleen rakennuksen hulppeat puitteet mahdollistivat myös yhteistyökumppaneiden ja muun tiedekunnan osallistumisen juhlallisuuksiin.

Päiväjuhlaa vietettiin Unioninkatu 33 juhlahuoneistossa puheiden, purtavien ja virvokkeiden kera. CEACGin johtaja Virve Marionneaun juontamassa tilaisuudessa kuultiin CEACGin, CES:n ja Väestötieteen tieteenalan henkilökunnan kertomana yksiköiden tutkimuksesta ja projekteista. Erityisenä ohjelmanumerona mainittakoon politiikan tutkija Tapani Kaakkuriniemen vierailu. Kaakkuriniemi on tehnyt pitkän uran työskennellen U33-rakennuksessa, muun muassa Aleksanteri-instituutin johtotehtävissä sekä aiemmin itse Presidentti Mauno Koivistolle tutkimuksen parissa. Taustansa ansiosta Kaakkuriniemi osasi valaista rakennuksen mielenkiintoista historiaa tavalla, joka varmasti jäi jokaisen kuulijan mieleen.

Kaakkuriniemen esitys toimi myös oivallisena alustuksena yksiköiden henkilökunnan vetämille talokierroksille. Kierrosten aikana vierailijat pääsivät tutustumaan esimerkiksi Mauno Koiviston entiseen työhuoneeseen, sekä rakennuksen komeisiin saunatiloihin, joiden lempeitä löylyjä halukkaat pääsivät myös testaamaan virallisen päiväjuhlan jälkeisillä jatkoilla, missä keskustelu ja ilonpito jatkui iltaan saakka.

 

CEACG haluaa lämpimästi kiittää kaikkia tilaisuuteen osallistuneita yhteistyökumppaneita ja ystäviä, ja toivomme saavamme teidät vierailulle vielä uudestaankin!