Kansainvälistä mitokondriotautien viikoa (World Mitochondrial Disease Week) vietetään 18.-24. syyskuuta 2023, ja viikon kunniaksi me Helsingin yliopiston mitokondriotutkijat avaamme ovet mitokondriotautitutkimuksen maailmaan!
Tule kuulemaan mitokondriotaudeista ja niiden tutkimuksesta. Meillä on mukana tutkijalääkärit vastaamassa mieltä askarruttaviin mitokondrio-kysymyksiin, potilaat ja perheet kertovat kokemuksistaansa, ja teemme ohjatun kierroksen tutkimuslaboratorioon.
Tervetuloa paikan päälle Biomedicumiin tai sitten seuraamaan tilaisuutta etäyhteydellä.
For information in English, please use this link: https://www.helsinki.fi/en/researchgroups/mitochondrial-medicine/mitochondrial-disease-day
15:00 Tervetulosanat: Anu Wartiovaara
15:10 Julie de Luxembourg, POLG-foundation: My experience of POLG-disease and the efforts to promote research (Zoom)
15:30 Pieti Elonkirjo & Tuomas Kukkonen: Uudet työkalut mitokondriotautitutkimuksessa
15:40 Satu Malinen: Uusia astrosyyttimekanismeja aivojen mitokondriotauteihin
15:50 Jukka Kallijärvi: Vastasyntyneiden mitokondriotauti GRACILE
16:00 Kysymyksiä & keskustelua
16:10 Rohit Verma: MIRAS-taudin kliiniset piirteet
16:20 Emil Ylikallio: Mitokondriotauti lääkärin vastaanotolla
16:50 Potilaat perheenjäsenet kertovat: Kim Storås, Anu Kavonius ja Roger Storås
17:20 Kirsi Asula, Neuroliitto: Mitäs potilasliitto voi tarjota?
17:35 Tutkijalääkärit Emil Ylikallio, Rohit Verma ja Pirjo Isohanni vastaavat kysymyksiin. Mikäli haluat lähettää kysymyksesi etukäteen, voit tehdä sen lähettämällä sen sähköpostilla mitopaiva-2023@helsinki.fi.
18:00 Kierros Anu Wartiovaaran ja Henna Tyynismaan tutkimuslaboratorioihin (ilmoittautuminen)
Tilaisuuteen on mahdollista osallistua etänä Zoom webinaarin tämän linkin kautta: https://helsinki.zoom.us/j/64848749384
Tilaisuus pidetään suomeksi, Zoomin kautta tilaisuus on mahdollista kuulla englanniksi tulkattuna. Kielivalinnan voi tehdä Zoomissa webinaariin liittymisen jälkeen valitsemalla "Interpretation"-valikosta kieleksi "English".
Tapahtumapaikka on Helsingin yliopiston Biomedicum Helsinki 1-rakennuksessa Luentosalissa 1. Rakennuksen sisäänkäynneillä on muutama matala (noin 2 cm) kynnys.
Puheohjelma tapahtuu Luentosalissa 1, jonne reitti sisäänkäyntiaulasta on esteetön. Saliin pääsee joko sisäänkäyntikerroksesta (kerros 1) tai rakennuksen P-kerroksesta, johon on aulasta hissiyhteys. Luentosali 1 on esteetön, pyörätuoleille on tilaa salin etu- ja takaosassa.
Laboratoriovierailu tapahtuu Biomedicumin 5. kerroksessa, jonne on hissiyhteys Biomedicumin pääsisäänkäynniltä. Laboratoriotiloissa ei ole kynnyksiä, jotkin tilat voivat olla ahtaita.