The Universities Federation for Animal Welfare named link person at the Helsinki University

Universities Federation for Animal Welfare (UFAW) on riippumaton kansainvälinen hyväntekeväisyysjärjestö, joka edistää eläinten hyvinvointia tutkittuun tietoon perustuen. Järjestö julkaisee tieteellistä lehteä (Animal Welfare) ja järjestää yleisöseminaareja sekä tieteellisiä tapaamisia. Dosentti Laura Hänninen nimettiin UFAWin yhteyshenkilöksi Helsingin Yliopistossa.

UFAW perustettiin alunperin yhdistämään eläinten hyvinvointiryhmiä yliopistoissa (v. 1926) ja se ajaa edelleen voimakkaasti tutkittuun tietoon perustuvaa eläinten hyvinvoinnin edistämistä. UFAW ja sen sisarjärjestö HSA (Humane Slaughter Association) möntävät tutkimusapurahoja opiskelijoille pääasiassa Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa mutta myös yhteistyöyliopistoissa. Nyt myös Helsingin Yliopiston perus- ja jatko-opiskelijat voivat hakea rahoitusta projekteilleen. Ensimmäiset haut sulkeutuvat jo helmikuun lopussa.

UFAW  jakaa myös apurahoja opiskelijoille, seuraavien hakuaika päättyy 28.2.2016.

Animal Welfare Student Scholarships (d.l. 28.2.)

- tukee laadukasta tutkimusta, joka todennäköisesti olennaisesti tulee edistämään eläinten hyvinvointia tulevaisuudessa

 http://www.ufaw.org.uk/awss

Dorothy Sidley Memorial Scholarships (d.l. 28.2.)

- tukee tutkimusta, jolla pyritään edistämään tuotantoeläinten hyvinvointia erityisesti kuljetuksen ja teurastuksen aikana. 

 http://www.hsa.org.uk/downloads/forms/dorothy-sidley-leaflet-2015.pdf.

Lisätietoja:

UFAW kotisivut: http://www.ufaw.org.uk

Laura Hänninen, laura.hanninen(at)helsinki.fi