Jenni Haukio tutustui eläinten hyvinvointyöhön

Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio vieraili tutustumassa Viikin kampuksen eläinten hyvinvointitoimijoihin ja heidän työhönsä.

Jenni Haukio on tunnettu eläinten hyvinvoinnin puolestapuhuja, ja onkin luonnollista, että hän vastasi myöntävästi kutsuun tutustua Viikin kampuksen eläinten hyvinvointitoimijoihin työssään. ” Idean Jenni Haukion kutsumiseen saimme hänen Seura-lehdessä olleesta kolumnistaan”, kertoo tapaamista järjestellyt eläinsuojeluasiamies Sari Salminen.

Paikalla tilaisuudessa olivat eläinsuojeluasiamies Sari Salminen, Eläinten hyvinvointikeskuksen edustajat Satu Raussi ja Tiina Kauppinen sekä Eläinten hyvinvoinnin tutkimuskeskuksen tutkijat, professori Anna Valros ja dosentti Laura Hänninen eläinlääketieteellisestä tiedekunnasta.Eläinten hyvinvoinnin tutkimuskeskuksen johtaja professori Anna Valros esitteli kattavasti eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa tehtävää eläinten hyvinvointitutkimusta ja kommentoi puolestaan: ”Oli ilo huomata, että Jenni Haukio on aidosti kiinnostunut eläinten hyvinvoinnin eteen tehtävästä tutkimustyöstämme, ja keskustelu oli vilkasta.  Positiivista palautetta työlleen on aina mukava saada, mutta Haukion antamana se on erityisen rohkaisevaa! Tapaaminen oli kaiken kaikkiaan positiivinen ja hedelmällinen, jota osoitti myös se, että vierailu kesti runsaasti suunniteltua pidempään. Erityisesti tutkimuksemme liittyen emakoiden porsimisympäristöön ja tuotantoeläimille tehtäviin kivuliaisiin rutiinitoimenpiteisiin herättivät runsaasti keskustelua.””Kun puhutaan eläinten hyvinvoinnista ja eläinten oikeuksista niin kannatan dialogia eri toimijoiden kesken ja rakentavien yhteisten ratkaisujen etsimistä. Tämä vierailu on saanut minut entistä vakuuttuneemmaksi, että näissä asioissa eläinten hyvinvointitutkijat ja tutkimustieto ovat avainasemassa. On todella hienoa, että Helsingin yliopistossa tehdään alan korkeatasoista tutkimusta.” Haukio summaa päivän annin.Lue Jenni Haukion kolumni seura.fi-sivulta otsikolla Eläin tuntee: http://seura.fi/puheenaihe/kolumnit/jenni-haukio/elain-tuntee/Lue myös: Eläinsuojeluasiamies aloitti Viikissä

http://www.vetmed.helsinki.fi/tiedekunta/uutiset/2013/130816_elainsuoje…

Lisätietoja:

Eläinten hyvinvointikeskus: http://www.elaintieto.fi/home.aspx