Eläinten hyvinvointifoorumin 2020 luentotallenteet

Eläinten hyvinvoinnin tutkimuskeskus Eläinlääketieteellisestä tiedekunnasta järjesti perinteisen eläinten hyvinvointifoorumin 8.12.2020. Nettifoorumin teemana oli eläinten hyvinvoinnin edistäminen valvonnan ja vapaaehtoisuuden keinoinen. Luennoimassa oli kolme eläinten hyvinvoinnin tutkijaa, tohtorikoulutettavat ELL Sofia Väärikkälä ja ELL Elli Valtonen eläinlääketieteellisestä tiedekunnasta sekä FT, vanhempi tutkija Satu Raussi Eläinten hyvinvointikeskuksesta (EHK). Yleisö kävi vilkasta keskustelua chatissa.

Luentotallenteet

Eläinsuojeluilmoitukset ja niiden vaikutukset Pääkaupunkiseudulla, tohtorikoulutettava ELL Elli Valtonen , Eläinlääketieteellinen tiedekunta, HY
Eläinsuojelutyö valvontaeläinlääkärien ja tuottajien kokemana, tohtorikoulutettava ELL Sofia Väärikkälä, Eläinlääketieteellinen tiedekunta, HY
Mitä hyvää eläinperäisten tuotteiden hyvinvointimerkki tuo eläimille?  johtava tutkija Satu Raussi, Eläinten hyvinvointikeskus ( EHK)

Chattikeskustelu

 

Li­sä­tie­to­ja

ELL Sofia Väärikkälä, sofia.vaarikkala@helsinki.fi
ELL Elli Valtonen, elli.valtonen@helsinki.fi
johtaja Satu Raussi, EHK, satu.raussi@luke.fi

Eläinten hyvnvointifoorumit

Vuonna 2008 suomalainen eläinlääkärien omistama eläinlääkeyritys Vetcare ehdotti eläinlääketieteellisen tiedekunnan professori Hannu Saloniemelle, että kotimaisia eläinten hyvinvointitieteen tutkimustuloksia esiteltäisiin kaikille avoimessa eläinten hyvinvointifoorumissa. Siitä lähtien hyvinvointifoorumeja on järjestetty vuosittain. Ensin tapahtumat olivat vain yleisötilaisuuksia, mutta aika pian niitä alettiin myös striimata ulos. Tänä vuonna tapahtuma on vain netissä.

2020 Hyvinvoinnin parantamisen keinot: valvontaa ja vapaaehtoisuutta
2020 Hevosten suun kiputilat (siirretty v:lta 2019)
2018 Monilajinen kipu
2017 Eläinten hyvinvointi ennen, nyt ja tulevaisuudessa 
2016 Koirien ja koiraihmisten mieli
2015 Eläinten tarpeet
2014 Ontuvan eläimen kipu
2013 Häiritsevä häiriökäyttäytyminen
2012 Tuotantoeläinten hyvinvointifoorumi
2011 Koiran, kissan ja hevosen lihavuus
2010 Koirien hyvinvointi
2009 Hevosten hyvinvointi 
​2008 Eläinten kipu