Uusi kansainvälinen kurssi lukiolaisille ratkaisujen kehittelemiseksi globaaleihin haasteisiin

Helsingin yliopisto järjestää uudenlaisen kansainvälisen ja monitieteisen Global Challenges Course for Youth 2019 -kurssin 15–19-vuotiaille kesän ja alkusyksyn 2019 aikana verkossa ja osittain Helsingissä.

Kurssilla nuoret tekevät valitsemansa teeman mukaisessa tiimissä pienen oppimisprojektin jonkin globaalin haasteen ratkaisemisesta, yliopiston nuorten tutkijoiden tuella ja opettajaksi opiskelevien ohjauksessa. Kurssilla tutustutaan eri tieteenalojen opiskeluun ja huippututkimukseen Helsingin yliopistolla. 

Verkkoympäristössä työskentelyä sekä intensiivijaksolla kasvokkain työskentelyä sulauttavan uudenlaisen kurssin teemoiksi on tänä vuonna valittu

  • digitalisaatio
  • energia,
  • hyvinvointi ja
  • ilmastonmuutos. 

Suurin osa yhteisöllisestä oppimisesta tapahtuu verkkoympäristössä, mutta intensiiviosuudella Helsingissä elokuun alussa osallistujilla on mahdollisuus tavata toisiaan sekä näitä nuoria tutkijoita ja keskustella heidän tutkimuksestaan heidän kanssaan. Kurssin monipuolinen ohjelma täsmentyy hakijoiden ja osallistujiksi valittujen kiinnostuksen kohteiden perusteella.

Kurssi on kansainvälinen ja työskentelykieli on lähtökohtaisesti englanti. Mikäli kurssille valitaan huomattavasti suomalaisia osallistujia, voidaan kurssi toteuttaa sekakielisenä.

Kurssi vastaa laajuudeltaan yhtä lukiokurssia (tai yhtä opintopistettä). Kurssin suorittaneet saavat diplomin. Kurssista kiinnostuneita kannustetaan tiedustelemaan oman lukionsa rehtorilta jo ennen kurssille hakemista, saisiko kurssin luettua lukion kurssisuoritukseksi.

Hakuaika kurssille on käynnissä sunnuntaihin 12.5. saakka. Kurssille valitaan enintään 20 osallistujaa.

Kaikille hakijoille ilmoitetaan maanantaina 20.5. valinnan tuloksista.

Kurssilla on palvelumaksu 20 euroa (sis. ALV 24 %), joka veloitetaan kurssille mukaan valituilta. 

Lisätiedot kurssista ja sen aikataulusta sekä hakulomake »