Uudenmaan StarT-festareilla palkittiin tähtitiimejä ja hyviä käytänteitä

Uudenmaan alueellisia StarT-festareita vietettiin onnistuneesti 6.-7.4.2017 Vantaalla Tiedekeskus Heurekan tiloissa.

Alueelliset StarT-festivaalit ovat osa laajempaa, LUMA-keskus Suomen Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi käynnistämää StarT-toimintamallia, jolla tuetaan uusien opetussuunnitelmien mukaisten monialaisten oppimiskokonaisuuksien sekä teemaopintojen toteuttamista varhaiskasvatuksesta toiselle asteelle. StarTissa opitaan tekemällä yhdessä monitieteisiä, ilmiöpohjaisia projekteja. Päätavoitteena on lisätä lasten ja nuorten innostusta matematiikkaa, luonnontieteitä ja teknologian opiskelua kohtaan. 

Festivaaleilla jaettiin pääpalkintona kolmelle lasten ja nuorten tiimille, ja kahdelle hyviä käytänteitä esitelleelle oppimisyhteisölle kutsu Helsingissä 23.5.2017 järjestettävään kansainväliseen ja kansalliseen StarT-gaalaan, jossa palkitaan StartTiin osallistuneiden 25 maan parhaat tiimit ja hyvät käytänteet. Jokainen gaalaan edennyt tiimi ja oppimisyhteisö palkitaan rahapalkinnoin. Kolme parasta tähtitiimiä ja hyvää käytännettä palkitaan International Luma StarT Award 2017 -palkinnolla. StarT-gaala järjestetään valtakunnallisten LUMA-päivien yhteydessä, ja palkinnan lisäksi gaalassa on tarjolla monenlaista ohjelmaa. 

Uudenmaan alueellisilta StarT-festivaaleilta StarT-gaalaan kutsuttiin:

Muita palkintoja jakoivat muun muassa Helsingin yliopisto (vapaapaikkoja kesän leireille), Tähtitieteellinen yhdistys Ursa (Tähdet ja avaruus –lehden vuosikertoja ja kirjoja) sekä Tiedekeskus Heureka (lahjakortteja ja pääsylippuja).

Kaikilla StarTin aluefestareille edenneillä oppimisyhteisöillä on vielä mahdollisuus saada kutsu toukokuun StarT-gaalaan, sillä StarTin YouTube -kanavalla on julkaistu videoita heidän StarT-projekteistaan sekä StarTin toteuttamiseen liittyvistä hyvistä käytänteistä. Videoiden tiimoilta järjestetään yleisöäänestys, jonka tavoitteena on paitsi jakaa ideoita myös mahdollistaa kaikkien osallistuminen. Tykkäämällä videosta, jossa on esitelty sinusta paras StarT -projekti tai hyvä käytänne, voit antaa äänesi kyseiselle projektitiimille tai oppimisyhteisölle.