Luonnontieteet nyt ja tulevaisuudessa kursseilla pääset tutustumaan avaruuden, kemian ja geotieteen ajankohtaiseen tutkimukseen

Mikä on geohasardi? Mistä saamme raaka-ainemineraalit vihreään siirtymään? Miten Suomalaiset ovat mukana Mars-tutkimuksessa? Mitä pimeästä aineesta tiedetään? Miten sairauksia tunnistetaan tulevaisuudessa? Entä millainen on työpäivä VERIFIN:ssä, Kemiallisen aseen kieltosopimuksen instituutissa?

Tule tutustumaan tämän hetken ja tulevaisuuden haasteisiin kolmella tieteen alalla, tutkijoiden kanssa. Maksuttomille kursseille voivat osallistua kaikki kiinnostuneet. Kurssit koostuvat kahdesta yhden opintopisteen kokonaisuudesta. 

Tähdet ja avaruus -kurssin ensimmäisessä moduulissa pääset tutustumaan tutkijoiden kanssa siihen, millaista ja missä avaruustutkimusta tehdään Suomessa ja millaisia urapolkuja avaruustutkijoilla itsellään on. Toisessa moduulissa tutustut tarkemmin avaruuden erikohteisiin, kuteen planeettoihin, mustiin aukkoihin ja neutronitähtiin. Pääset tutustumaan kurssiin tästä: Moduuli 1 ja 2.

Kemia tieteenä ja yhteiskunnassa -kurssin ensimmäisessä osassa tutustut muun muassa siihen, millaisia asioita kemiassa juuri nyt tutkitaan ja mitä alalla on odotettavissa tulevaisuudessa, millaisia kysymyksiä kemistit kysyvät ja millaisia eri urapolkuja kemiaan liittyy. Toisessa moduulissa tutustutaan tarkemmin kemian rooliin kestävän tulevaisuuden rakentamisessa jälleen oikeiden tutkimusesimerkkien kautta. Tutustu kurssin moduuleihin täällä: Moduuli 1 ja Moduuli 2, tai ilmoittaudu suoraan tästä. 

Geotieteet ja kestävä tulevaisuus -kurssin ensimmäisessä osassa käsitellään suomalaista geotieteiden tutkimusta ja työmahdollisuuksia. Toisessa osassa tutustutaan kestävyyttä tukeviin alan tutkimusaiheisiin, kuten energiantuotannon muutoksiin, suomalaiseen kaivostoimintaan, geohasardeihin ja planeettageologiaan. Asiantuntijat eri yliopistoista ja tutkimuslaitoksista kertovat kurssilla omasta tutkimuksestaan. Pääset tutustumaan kurssin moduuleihin täällä: Moduuli 1 ja Moduuli 2 tai ilmoittaudu suoraan kurssille tästä.

Moduulit ovat itsenäisiä osioita ja ne voi suorittaa erikseen. Voit käydä verkkokurssit vapaassa tahdissa koko lukuvuoden ajan 1.9.2024–to 31.7.2025