Opettajien ilmastofoorumi: Teachers' Climate Change Forum
Helsingin yliopiston tiedekasvatus (osana LUMA-Suomi verkostoa) sekä Ilmakehätieteiden keskus (INAR) järjestävät kansainvälisen ja osallistavan Teachers' Climate Change Forumin 2023 (TCCF). Tapahtuma on suunnattu kaikkien luokka-asteiden opettajille kehittämään heidän ammatillista osaamistaan. Tapahtuma järjestetään osittain englanniksi. Foorumin toteuttamista tukee Magnus Ehrnroothin säätiö.
Opettajien ilmastofoorumi

Vuosittain järjestettävässä ilmastonmuutosfoorumissa opettajat ympäri maailmaa kohtaavat ja oppivat lisää ilmastonmuutoksesta, sen tutkimuksesta ja opetuksesta. Foorumia on järjestetty vuodesta 2017 lähtien. Vuonna 2019 konferenssi järjestettiin Hyytiälässä ja vuosina 2020-2022 virtuaalisesti.

Kansainvälinen opettajien ilmastofoorumi järjestetään hybridimuotoisesti 2.-3.10.2023.

Aamupäivien ohjelma on englanniksi, ja osallistuminen puheenvuorojen ja koulutusten seuraamiseen sekä keskusteluihin onnistuu myös virtuaalisesti. Iltapäiviksi on työpajoja suomeksi, sekä tarvittaessa englanniksi, paikan päällä osallistuville Hyytiälän metsän- ja ilmastontutkimusasemalla. Tapahtuma on suunnattu kaikkien luokka-asteiden ilmastokasvatuksesta kiinnostuneille opettajille, joiden ammatillista osaamista tuetaan monipuolisilla puheenvuoroilla ja työpajoilla, jotka kannustavat yhteiseen keskusteluun ja kokemusten jakamiseen aiheen ympäriltä. Lisää tietoa tapahtumasta lisätään tälle sivulle myöhemmin.

Ilmasto.nyt -verkkokurssi

Ennen Teachers' Climate Change -foorumia suosittelemme tutustumaan Ilmasto.nyt -kurssiin. Kurssi tarjoaa perustiedot ilmastonmuutoksesta luonnontieteellisenä ilmiönä, kuinka sitä voidaan ehkäistä sekä kuinka siihen voidaan sopeutua. Perustiedon hallitsemisen lisäksi, yhtä tärkeänä päämääränä on vahvistaa ymmärrystä ilmastonmuutoksesta syvänä inhimillisenä ja yhteiskunnallisena haasteena ja antaa jokaiselle eväitä olla osaltaan ratkaisemassa sitä. Kurssi on myös suunnattu lukiolaisille, se pohjautuu korkeakoulujen suosittuun Ilmasto.nyt-materiaaliin, joka on tuotu lukiotasolle. Kurssista voi saada kaksi opintopistettä Helsingin yliopistoon.

 

Ohjausryhmä