Opettajien ilmastofoorumi: Teachers' Climate Change Forum

Helsingin yliopiston tiedekasvatus (osana LUMA-Suomi verkostoa) sekä Ilmakehätieteiden keskus (INAR) järjestävät kansainvälisen Teachers' Climate Change Forumin (TCCF). Tapahtuma on suunnattu kaikkien luokka-asteiden opettajille kehittämään heidän ammatillista osaamistaan. Tapahtuma järjestetään osittain englanniksi.
Opettajien ilmastofoorumi

Vuosittain järjestettävässä ilmastonmuutosfoorumissa opettajat ympäri maailmaa kohtaavat ja oppivat lisää ilmastonmuutoksesta, sen tutkimuksesta ja opetuksesta. Foorumia on järjestetty vuodesta 2017 lähtien. Vuonna 2019 konferenssi järjestettiin Hyytiälässä ja vuosina 2020-2022 virtuaalisesti.

Vuoden 2024 tapahtuma järjestetään 2.-3. syyskuuta. Aamuäivisin on työpajoja paikan päällä Hyytiälän metsäasemalla. Iltapäivien ohjelma järjestetään hybriditoteutuksena ja koulutusten seuraaminen ja keskusteluihin osallistuminen on mahdollista osallistua myös etänä. Tapahtuma on suunnattu kaikkien luokka-asteiden ilmastokasvatuksesta kiinnostuneille opettajille, joiden ammatillista osaamista tuetaan monipuolisilla puheenvuoroilla ja työpajoilla, jotka kannustavat yhteiseen keskusteluun ja kokemusten jakamiseen aiheen ympäriltä.

Hinta kahden yön majoituksella jaetussa huonessa on 295 €

Hinta yhden yön majoituksella jaetussa huoneessa on 205 €

Maanantai 2.9.

8.00-11.00: Työpajoja Hyytiälässä

12.00-13.30 SMEAR II-tutkimusaseman vierailu

*Etäosallistuminen alkaa*

14.00-16.30 Key-note puheenvuoroja sekä ryhmäkeskusteluja etänä ja Hyytiälässä

Tiistai 3.9.

8.00-13.30: Työpajoja Hyytiälässä

*Etäosallistuminen alkaa*

14.00-16.00 Key-note puheenvuoroja sekä ryhmäkeskusteluja etänä ja Hyytiälässä

Ilmasto.nyt -verkkokurssi

Ennen Teachers' Climate Change -foorumia suosittelemme tutustumaan Ilmasto.nyt -kurssiin. Kurssi tarjoaa perustiedot ilmastonmuutoksesta luonnontieteellisenä ilmiönä, kuinka sitä voidaan ehkäistä sekä kuinka siihen voidaan sopeutua. Perustiedon hallitsemisen lisäksi, yhtä tärkeänä päämääränä on vahvistaa ymmärrystä ilmastonmuutoksesta syvänä inhimillisenä ja yhteiskunnallisena haasteena ja antaa jokaiselle eväitä olla osaltaan ratkaisemassa sitä. Kurssi on myös suunnattu lukiolaisille, se pohjautuu korkeakoulujen suosittuun Ilmasto.nyt-materiaaliin, joka on tuotu lukiotasolle. Kurssista voi saada kaksi opintopistettä Helsingin yliopistoon.

Ohjausryhmä