Resilienssi vaikuttaa ratkaisevasti maailman ekosysteemipalveluihin, metsänhoitoon, ruoantuotantoon ja sosiaaliseen hyvinvointiin. Ekologit, evoluutiobiologit ja kasvitieteilijät haluavat nyt yhdessä selvittää, miksi jotkut lajit selviävät ja jopa kukoistavat ympäristön muuttuessa. Voimme ratkaista useita ilmastonmuutoksen tuomia haasteita soveltamalla tuloksia käytännössä ja lajien välillä.
Perinteisesti biologista resilienssiä on lähestytty joko yksilöitä tai yhteisöjä tutkimalla. Koska solut, yksilöt, populaatiot ja yhteisöt ovat keskenään vuorovaikutuksessa, niiden tutkimuksessa tulee ymmärtää geenien, eliöiden ja ympäristöjen välistä dynamiikkaa uudella tavalla.
Vahvistamme ja yhdistämme osaamistamme ekologiassa, evoluutiobiologiassa, geenitason prosesseissa, bioteknologiassa ja big datan käsittelyssä erityisesti perus- ja translationaalisessa kasvibiologiassa sekä maatalouden ja metsän jalostuksessa.
Tutkimuksemme avulla ymmärrämme paremmin muun muassa elinympäristöjen pirstaloitumisen vaikutuksia tautien dynamiikkaan tai hyödynnämme koivun genomitietoa sitkeiden ja muutoksiin sopeutuvien puiden jalostamiseen. Tavoitteissamme onnistuminen edellyttää vallankumouksellista Big Datan valjastamista tutkimuksemme käyttöön.