Monitieteisessä valmisteluryhmässä on akateemisia asiantuntijoita Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisestä tiedekunnasta ja Ruralia-instituutista.
– En voisi olla tyytyväisempi, sillä nyt meillä on kattava ja syvällinen ruoka-alan asiantuntemus valmisteluryhmässä. Tehtävämme on työstää opetussuunnitelma Suomen tuleville ruokaviennin osaajille, ja se tulee nojautumaan jo tekemäämme koulutusselvitykseen, avaa projektin vetäjä, yliopistonlehtori Sari Ollila.
Valmisteluryhmässä ovat yliopistonlehtorit Hannele Kauppinen-Räisänen ja Sami Koponen taloustieteen osastolta, vanhempi yliopistonlehtori Janna Pietikäinen metsätieteiden osastolta, professorit Pekka Varmanen ja Mari Sandell elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastolta, professori Hanna Tuomisto maataloustieteen osastolta, professori Sami Kurki Ruralia-instituutista sekä apulaisprofessori Angelina Korsunova-Tsaruk metsätieteiden osastolta.
Valmisteluryhmän puheenjohtaja on yliopistonlehtori Sari Ollilla elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastolta ja sihteeri on projektisuunnittelija Laura Tikkanen.
Maisteriohjelman suunnittelijat rakentavat parhaillaan kumppanuusverkostoa ja selvittävät eri tahojen tarpeita tulevaisuuden ruoka-osaajille. Tätä varten he osallistuvat syksyllä useisiin tapahtumiin ja vierailevat yrityksissä sekä korkeakouluissa.
Voit jututtaa heitä ja vaikuttaa näin ruoka-alan tulevaisuuteen esimerkiksi Food Days -tapahtumassa Seinäjoella 16.-18.9.2025 tai Lahden tiedepäivässä 13.11.2025, jossa Helsingin yliopiston professori Juha Helenius pitää ruokaosuuden avauspuheenvuoron otsikolla Fossiilitalouden jälkeinen kestävä ruokajärjestelmä.