Opetussuunnitelmatyö tulevaisuuden ruokavientiosaajille alkaa

Uuden ruokavientiä ja gastronomista osaamista edistävän kansainvälisen maisteriohjelman rakentaminen Helsingin yliopistoon etenee hyvin. Maisteriohjelmaa varten on asetettu akateeminen valmisteluryhmä. Elokuussa alkaa opetussuunnitelman työstäminen.

Monitieteisessä valmisteluryhmässä on akateemisia asiantuntijoita Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisestä tiedekunnasta ja Ruralia-instituutista.

– En voisi olla tyytyväisempi, sillä nyt meillä on kattava ja syvällinen ruoka-alan asiantuntemus valmisteluryhmässä. Tehtävämme on työstää opetussuunnitelma Suomen tuleville ruokaviennin osaajille, ja se tulee nojautumaan jo tekemäämme koulutusselvitykseen, avaa projektin vetäjä, yliopistonlehtori Sari Ollila

Valmisteluryhmässä ovat yliopistonlehtorit Hannele Kauppinen-Räisänen ja Sami Koponen taloustieteen osastolta, vanhempi yliopistonlehtori Janna Pietikäinen metsätieteiden osastolta, professorit Pekka Varmanen ja Mari Sandell elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastolta, professori Hanna Tuomisto maataloustieteen osastolta, professori Sami Kurki Ruralia-instituutista sekä apulaisprofessori Angelina Korsunova-Tsaruk metsätieteiden osastolta.

Valmisteluryhmän puheenjohtaja on yliopistonlehtori Sari Ollilla elintarvike- ja ravitsemustieteiden osastolta ja sihteeri on projektisuunnittelija Laura Tikkanen.

Save the dates – ja tapaa ohjelman suunnittelijat!

Maisteriohjelman suunnittelijat rakentavat parhaillaan kumppanuusverkostoa ja selvittävät eri tahojen tarpeita tulevaisuuden ruoka-osaajille. Tätä varten he osallistuvat syksyllä useisiin tapahtumiin ja vierailevat yrityksissä sekä korkeakouluissa.

Voit jututtaa heitä ja vaikuttaa näin ruoka-alan tulevaisuuteen esimerkiksi Food Days -tapahtumassa Seinäjoella 16.-18.9.2025 tai Lahden tiedepäivässä 13.11.2025, jossa Helsingin yliopiston professori Juha Helenius pitää ruokaosuuden avauspuheenvuoron otsikolla Fossiilitalouden jälkeinen kestävä ruokajärjestelmä