Kansainvälisen maisteriohjelman suunnittelu ruokaviennin ja gastronomisen osaamisen vahvistamiseksi -hankkeessa valmistellaan uusi kaksivuotinen maisteriohjelma Helsingin yliopistoon, maatalous-metsätieteelliseen tiedekuntaan. Kolmivuotinen hanke sisältää pilottiopetuksen ja ensimmäisen opintovuoden toteutuksen.
Isossa kuvassa maisteriohjelmahanke liittyy maa- ja metsätalousministeriön ruoka-alan kasvuohjelmaan ja hallituksen tavoitteeseen kaksinkertaistaa Suomen ruokavienti vuoteen 2031 mennessä. Jotta tavoite saavutetaan, yhtenä keinona tarvitsemme Suomeen ruokaviennin asiantuntijoita, joilla on myös gastronomista ja liiketaloudellista osaamista sekä ymmärrys koko ruokajärjestelmän kokonaisuudesta.
Maisteriohjelmahankkeeseen halutaan kumppaneiksi ruoka-alan yrityksiä, Suomen eri alueita, maakuntia ja ulkomaisia sekä kotimaisia yliopistoja. Opintonäytetöitä, projektikursseja ja työharjoitteluja tehdään yhteistyössä yritysten kanssa.
Hankkeen toteutusaika: 1.12.2024–30.11.2027