Timo Harrikari (YTT, dos.) on sosiaalityön professori (full) Helsingin yliopistossa ja toimii CHILD SOCNET-hankkeen vastuullisena tutkijana (PI). Harrikarin tutkimus on läpi hänen tutkijanuransa keskittynyt sosiaalityön ja siinä erityisesti lastensuojelun, nuorisorikollisuuden ja rikosseuraamustyön kysymyksiin. Viime vuosina Harrikari on laajentanut tutkimusfokustaan muun muassa katastrofisosiaalityöhön. Harrikarin merkittävimpiä kansainvälisiä teoksia ovat Social Work and Social Change (2014), Towards Glocal Social Work in the Era of Compressed Modernity (2019) ja Social Work during COVID-19: Glocal Perspectives and Implications for the future (2023).
Harry Lunabba (VTT, dos.) toimii hankkeessa vanhempana tutkijana ja keskittyy sosiaalityöntekijöiden ja lastensuojelutiimien ammatillisten verkostojen analyysiin. Keskeisenä kiinnostuksen kohteena on tarkastella, minkälaisista yhteistyörakenteista lastensuojelun sosiaalityö koostuu ja millä tavalla eri alueiden sosiaalityön ammatilliset verkostot poikkeavat toisistaan. Lunabba on lastensuojelun ja nuorisotutkimuksen asiantuntija, joka on tutkimuksessaan perehtynyt etenkin laadullisiin menetelmiin. Lunabba on inspiroitunut selvittämään, millaisia edellytyksiä sosiaalinen verkostoanalyysi laskennallisine menetelmineen tarjoaa sosiaalisten suhteiden ja rakenteiden tarkasteluun lastensuojelun kontekstissa.
Samuel Salovaara (YTT) toimii tutkimushankkeessa postdoc-tutkijana ja tarkastelee lastensuojelun verkostoja erityisesti organisaation näkökulmasta. Salovaara on Lapin yliopiston tutkija, joka on perehtynyt sosiaalityön digitalisaation ja tietojärjestelmien tutkimukseen. Salovaara on kiinnostunut siitä, miten tietoteknologia tulee osaksi erilaisia tiedonmuodostuksen prosesseja sosiaalityössä ja hankkeessa hän soveltaa tieteen ja teknologian tutkimuksen teoreettisia näkökulmia tarkastellessaan sosioteknisten verkostojen rakentumista asiakas-, informaatio- ja resurssivirtausten tueksi.
Jenika Heinonen (YTM, KM) työskentelee tutkimushankkeessa väitöskirjatutkijana ja keskittyy analysoimaan lastensuojelun asiakkaiden egosentrisiä mentaaliverkostoja ja sosiaalisen pääoman rakentumista näissä verkostoissa. Tutkimuksen tavoitteena on tuottaa uutta tietoa lastensuojeluasiakkaiden verkostojen rakenteista ja ominaisuuksista sekä ymmärtää paremmin mitkä tekijät edistävät tai estävät sosiaalisen pääoman kehittymistä. Heinosella on monipuolista kokemusta asiakastyöstä ja kehittämistehtävistä lastensuojelun parissa, mikä antaa hänelle arvokasta käytännön näkemystä tutkimuksensa taustalla oleviin kysymyksiin.