Ura ja työelämä

Elintarviketeollisuus on yksi Suomen parhaiten työllistävistä teollisuuden aloista ja vakaa työllistäjä talouden vaihtuvissa tilanteissa, sillä elintarvikkeet ovat arjessa välttämättömiä. Uusien teknologioiden kehityksessä ala on jatkuvassa muutoksessa, mikä tarjoaa hienoja mahdollisuuksia alalle valmistuville opiskelijoille.

Erinomaisten työmahdollisuuksien lisäksi ala on ns. trendikäs tulevaisuuden ala, sillä kiinnostus ruokaa ja ravintoa kohtaan on nousussa.

Opinnot ovat osa uraasi. Helsingin yliopistossa urasuunnittelu kuuluu kaikkiin tutkintoihin. Urapalvelut tukee yhteistyössä koulutusohjelmien kanssa kasvuasi asiantuntijaksi osana opintojasi ja erillisin palveluin.

Urapalvelut on tukenasi aina ensimmäisestä opintovuodestasi lähtien ja vielä vuoden valmistumisen jälkeen.

Urapalvelut

  • tarjoaa uraohjausta ja työnhaun neuvontaa,
  • järjestää infoja, työpajoja ja työelämätapahtumia,
  • välittää opiskelijoille soveltuvia työ- ja harjoittelupaikkoja,
  • jakaa yliopiston tuen harjoitteluun ja
  • fasilitoi ryhmämentorointiohjelmia.

Tutustu urapalvelujen koko tarjontaan Opiskelijan ohjeissa, teemoissa Työ ja ura sekä Harjoittelu.

Kandidaatin tutkinnon lähtökohtana on antaa hyvät valmiudet maisteriopintoihin Suomessa ja ulkomailla. Pääosa opiskelijoista jatkaakin maisterin tutkintoon saakka. Maisterin tutkinnon suorittaneilla on erittäin hyvät työllistymismahdollisuudet elintarviketeollisuudessa ja elintarvikealan tutkimus-, kehitys-, opetus- ja valvontatehtävissä.

Elintarviketalouden kandiohjelmasta voit jatkaa seuraaviin maisteriohjelmiin:

Voit hakea erillishaussa myös muihin Helsingin yliopiston maisteriohjelmiin tai vaihtoehtoisesti hakea muiden suomalaisten tai ulkomaisten yliopistojen maisteriohjelmiin.