Oletko kiinnostunut kielistä ja kirjallisuudesta? Haaveiletko opettajan, toimittajan, kirjailijan tai tiedottajan urasta tai tehtävistä kirjasto- tai kulttuurialalla? Entä vähemmistökieliä ja monikielisyyttä ymmärtävän kielentutkijan tai asiantuntijan työstä? Kotimaisten kielten ja kirjallisuuksien kandiohjelmassa voit oman kiinnostuksesi mukaan erikoistua joko kieleen tai kirjallisuuteen tai opiskella kumpaakin. Ohjelmassa valittavia opintosuuntia ovat suomen kieli, Suomen kieli ja kulttuuri, suomalais-ugrilaiset kielet ja kulttuurit, kotimainen kirjallisuus, pohjoismaiset kielet (ruotsi toisena kotimaisena kielenä), nordiska språk (svenska som modersmål) ja nordisk litteratur.
Tutustu opintosuuntiin

Opiskelu kotimaisten kielten ja kirjallisuuksien kandiohjelmassa

Suomen kielen ja suomalais-ugrilaisten kielten ja kulttuurien maisteriohjelma

Jos kiinnostut erityisesti suomesta ja sen sukukielistä, voit jatkaa opintoja suomen kielen ja suomalais-ugrilaisten kielten ja kultturien maisteriohjelmaan.

Kirjallisuudentutkimuksen maisteriohjelma

Jos haluat erikoistua kirjallisuuteen, voit jatkaa opintoja kirjallisuudentutkimuksen maisteriohjelmaan.

Magisterprogrammet i nordiska språk och litteraturer

Magisterprogrammet i kultur och kommunikation

Kääntämisen ja tulkkauksen maisteriohjelma

Opiskelu Helsingin yliopistossa