Medialle

Luomus on Helsingin yliopiston erillislaitos, joka säilyttää ja ylläpitää luonnontieteellisiä kansalliskokoelmia sekä harjoittaa niihin liittyvää tutkimusta. Laajat kokoelmat koostuvat eläin-, kasvi-, sieni-, kivi- ja fossiilinäytteistä. Luomuksen kokoelmiin pääsee tutustumaan yleisökohteissamme: Helsingin keskustassa sijaitsevassa Luonnontieteellisessä museossa sekä Kaisaniemen ja Kumpulan kasvitieteellisissä puutarhoissa.
Viestinnän ja markkinoinnin yhteystiedot

Tiede- ja tutkimusviestintä, Viikin kampus comms-viikki@helsinki.fi 

Markkinointikoordinaattori, Luomus Salla Mehtälä

Asiantuntijat ja henkilöhaku

Luomuksessa työskentelee laaja joukko biologian, muiden luonnontieteiden ja näyttelyiden asiantuntijoita. Henkilöhausta voit myös itse etsiä aiheeseesi perehtyneen henkilön.

Kuvia medialle

Helsingin yliopiston materiaalipankki sisältää yleisökohteidemme kuvia, joita voi käyttää vapaasti Luomukseen liittyvissä artikkeleissa. Käyttöä muuhun tarkoitukseen tulee tiedustella viestinnästä ja markkinoinnista. Kuvan oikeudet merkitään muodossa LUOMUS/Kalle Kuvaaja.

STT Infon sivulla on katsottavissa hakusanalla "Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus" mediatiedotteisiin liittyviä kuvia, joita saa käyttää kyseisestä aiheesta uutisoitaessa.

Kuvausluvat ja tilavaraukset

Valokuvausta ja tilavarauksia koskevissa kysymyksissä käänny asiakaspalvelumme puoleen ensisijaisesti sähköpostitse tilat@luomus.fi. Tutustu kuvausehtoihin Kuvaaminen, tilavuokraus ja näyttelyhaku -sivulla. 

Suomen Lajitietokeskus

Luomus seuraa monien lajien levinneisyyksiä Suomessa. Luomuksen alaisuudessa toimiva Suomen Lajitietokeskus kerää ja yhdistää suomalaisen lajitiedon yhtenäiseksi ja avoimeksi kokonaisuudeksi tutkimuksen ja opetuksen, hallinnon sekä suuren yleisön käyttöön.

Lajitietokeskukseen tallennettujen kuvien oikeudet ovat kuvaajilla. Kuviin on liitetty lisenssi, joka kertoo, millä ehdoilla kuvaa voi käyttää.

Ajankohtaista