Kaisaniemen puutarhan esittely

Kaisaniemen kasvitieteellisen puutarhan kasvihuoneet tuovat trooppisen tuulahduksen arjen keskelle. Ulkopuutarhassa selviävät kasvien sukulaisuussuhteet ja monimuotoisuuden salat. Puutarhan kasvit kuuluvat Luomuksen tieteellisiin kasvikokoelmiin.
Kasvihuoneet

Kymmenen kasvihuonetta tarjoavat maistiaiset niin paahtavien aavikoiden, kosteiden sademetsien kuin trooppisten kosteikkojenkin kasvimaailmasta. Kasvihuoneissa viihtyvät jättilumpeet, banaanit, kukkivat kaktukset ja lihansyöjäkasvit.

Elämysten lisäksi saat tietoa kasvien saloista. Palmusalin evoluutiopolku johdattaa kasvikunnan kehityshistorian halki ja tutustuttaa eläviin fossiileihin. Tule katsomaan maailman suurinta siementä tai selvittämään, missä se pippuri oikein kasvaa! 

 

Historiallinen ulkopuutarha

Moni-ilmeinen ja alati muuttuva ulkopuutarha tarjoaa virkistystä ja rauhallisia hetkiä ympäri vuoden. Kasvien kehityshistorian ja luokittelun saloihin johdattaa keskipuutarhan vesialtaiden ympärille levittäytyvä evoluutiopuutarha. Hajuaisti ja tuntohermot otetaan käyttöön aistipuutarhassa. Sammal- ja jäkäläpuutarhassa pienikin on kaunista. Puulajikokoelma arboretum vanhoine mäntyineen ja jalopuineen kiertää puutarhan reunoilla.

Kivisen kasvimuseorakennuksen aurinkoisella länsirinteellä on paahteisten elinympäristöjen kasvien muodostama kivikkopuutarha. Tämä Suomen ensimmäinen kivikkopuutarha perustettiin jo vuonna 1884.

Kasvimuseo

Puutarhan keskellä komeilee kuninkaanlinnaksi kaavailtu historiallinen kivirakennus, joka nykyään palvelee kasvimuseona. Kasvimuseossa säilytetään kuivattuja kasvi- ja sienikokoelmia, joiden lisäksi rakennuksessa on tutkijoiden työtiloja. Kasvimuseo ei ole avoinna yleisölle.