Taloustiede | Maisteriohjelma

Korkeatasoista taloustieteen koulutusta

Taloustieteen maisteriohjelmassa saat korkeatasoista koulutusta taloustieteen alalta. Ohjelman rungon muodostaa opintojen aluksi suoritettava taloustieteen teorian ja ekonometristen menetelmien opintokokonaisuus, jossa perehdyt keskeiseen mikro- ja makrotalousteoriaan sekä ekonometrisiin perusmenetelmiin. Tämän kokonaisuuden suoritettuasi voit valita laajasta valikoimasta ne taloustieteen erikoisalat, joihin haluat keskittyä. Vapaasti valittavat opinnot voit suunnata joko taloustieteeseen tai muihin yliopistotasoisiin opintoihin.

Helsingin yliopiston taloustieteen maisteriohjelma valmistaa vaativiin ekonomistin tehtäviin niin yrityksissä kuin julkisella sektorillakin. Tyypillisesti ekonomistit toimivat taloustieteellistä osaamista vaativissa hallinto-, suunnittelu- ja kehitystehtävissä erilaisissa kotimaisissa ja kansainvälisissä organisaatioissa.

Maisteriohjelman opetus on järjestetty yhteistyössä Hankenin ja Aalto-yliopiston taloustieteiden laitosten kanssa. Kolmen taloustieteen laitoksen muodostama Helsinki Graduate School of Economics -yksikkö (Helsinki GSE) tarjoaa laajimman valikoiman taloustieteen kursseja Suomessa.

Perustiedot
Opintojen laajuus ja kesto 120 opintopistettä, 2 vuotta
Tutkintotaso Maisteri
Kieli Suomi, Englanti, Ruotsi
Tuition fee per year (only non-EU/EEA citizens) 18 000 EUR
Hakuaika Seuraava haku alkaa vuoden 2024 lopussa.
Ohjelman opetuskieli

Maisteriohjelma on monikielinen. Opetus järjestetään englanniksi. Kurssit ja opinnäytteet on myös mahdollista suorittaa suomeksi tai ruotsiksi (ellei opetuksen kannalta ole syytä edellyttää muuta). Monikielisessä ohjelmassa opiskelijat toimivat osana kansainvälistä opiskelija- ja tutkijayhteisöä.