Ura ja työelämä
Oikeusnotaariksi valmistuneet voivat työskennellä esimerkiksi julkishallinnossa valmistelu- ja esittelytehtävissä, yleisessä edunvalvonnassa, lakiasioiden valmistelutehtävissä, perintäasioiden hoidossa tai erilaisissa hallinnollisissa tehtävissä.

Oikeustieteen maisterin tutkinnon suorittaminen antaa pätevyyden monenlaisiin oikeustieteen alan tehtäviin. Mikäli olet kiinnostunut pätevöitymään myöhemmin myös tuomarin, syyttäjän tai asianajajan tehtäviin, edellytyksenä on ensin oikeustieteen maisterin tutkinnon suorittaminen. Tutkinto tuo sinulle mahdollisuuden haastaviin ja mielekkäisiin työtehtäviin ja kiinnostuksesi mukaisesti esimerkiksi johtotehtäviin, kansainvälisiin töihin tai tieteellisen tutkimuksen tekemiseen.

Oikeustieteen maisterin tutkinto antaa sinulle valmiudet vaikuttaa yhteiskunnan oikeudenmukaisuuteen. Oikeustieteen maisterin tutkinnon suorittaneet työllistyvät yleensä erittäin hyvin, ja juristin ammatin yhteiskunnallinen arvostus näkyy myös palkkatasossa.

Lakimiesliitto: Palkkasuositukset

Urapalvelut

Opinnot ovat osa uraasi. Helsingin yliopistossa urasuunnittelu kuuluu kaikkiin tutkintoihin. Urapalvelut tukee yhteistyössä koulutusohjelmien kanssa kasvuasi asiantuntijaksi osana opintojasi ja erillisin palveluin.

Urapalvelut on tukenasi aina ensimmäisestä opintovuodestasi lähtien ja vielä vuoden valmistumisen jälkeen.

Urapalvelut

  • tarjoaa uraohjausta ja työnhaun neuvontaa
  • järjestää infoja, työpajoja ja työelämätapahtumia
  • välittää opiskelijoille soveltuvia työ- ja harjoittelupaikkoja
  • jakaa yliopiston tuen harjoitteluun ja
  • fasilitoi ryhmämentorointiohjelmia.

Tutustu urapalvelujen koko tarjontaan Opiskelijan ohjeissa, teemoissa Työ ja ura sekä Harjoittelu.

Pätevyys

Oikeustieteen maisterin tutkinto on virkatutkintona kelpoisuusvaatimuksena moniin oikeushallinnon ja eräisiin hallinnon alan virkoihin. Oikeusnotaarin ja oikeustieteen maisterin tutkinnot suorittanut on virkakelpoinen tuomarin tehtäviin ja hän voi toimia oikeudenkäyntiasiamiehenä tai -avustajana. Nämä tutkinnot suorittanut voidaan hyväksyä myös asianajajaksi (hänen täytettyään muut lainsäädännössä edellytetyt kriteerit). Oikeustieteen maisteri voi suorittaa vuoden kestävän tuomioistuinharjoittelun (auskultointi) ja saada varatuomarin (VT) arvonimen.

Helsingin yliopiston alumnit

Kaikki Helsingin yliopiston entiset tutkinto-opiskelijat, vaihto-opiskelijat sekä työntekijät ovat alumnejamme. Helsingin yliopiston alumneja on maailmanlaajuisesti lähes 200 000, ja jo yli 30 000 henkilöä on osa alumnitoimintaamme.

Lue lisää Helsingin yliopiston alumneista ja heidän toiminnastaan.

Etsi Helsingin yliopiston alumneja Linkedinistä.

Opi lisää Helsingin yliopiston alumniyhdistyksestä.