Matematiikka ja tilastotiede | Maisteriohjelma

Voinko laskea itseni maapallon keskipisteelle?

Maisteriohjelman opinnot johdattavat modernin tieteen kiehtovaan maailmaan, joka antaa perustan myös matematiikan ja tilastotieteen sovelluksille. Maisteriohjelmasta valmistuvat toimivat työelämässä tutkijoina, opettajina sekä vaativissa asiantuntijatehtävissä julkisen ja yksityisen sektorin palveluksessa Suomessa ja ulkomailla. Matematiikan ja tilastotieteen maisteriohjelma perustuu huippututkimukseen.

Maisteriohjelman opintosuuntina ovat matematiikka, sovellettu matematiikka, tilastotiede ja yhteiskuntatilastotiede sekä erikoistumisaloina ovat: analyysi, matemaattinen fysiikka, sovellettu analyysi, todennäköisyysmallinnus, matemaattinen logiikka, matemaattinen mallintaminen, stokastiikka, vakuutus- ja finanssimatematiikka, algebra ja topologia, tilastotiede sekä yhteiskuntatilastotiede.

 

Perustiedot
Opintojen laajuus ja kesto 120 opintopistettä, 2 vuotta
Tutkintotaso Maisteri
Kieli Suomi, Englanti, Ruotsi
Tuition fee per year (only non-EU/EEA citizens) 15 000 EUR
Hakuaika Alkaa: 09.12.2024 08.00 Loppuu: 02.01.2025 15.00
Ohjelman opetuskieli

Maisteriohjelma on monikielinen. Opetus järjestetään englanniksi. Kurssit ja opinnäytteet on myös mahdollista suorittaa suomeksi tai ruotsiksi (ellei opetuksen kannalta ole syytä edellyttää muuta). Monikielisessä ohjelmassa opiskelijat toimivat osana kansainvälistä opiskelija- ja tutkijayhteisöä.