Opiskelija- ja alumnitarinoita

Tutustu opiskelijoiden ja alumnien kokemuksiin elintarvike- ja ravitsemustieteiden opiskelusta.
Opiskelijat kertovat

Millaista on opiskella elintarvike- ja ravitsemustieteiden kandiohjelmassa? 

Elintarvike- ja ravitsemustieteiden monipuolisuus vetää puoleensa

"Uutena opiskelijana kannattaa lähteä avoimin mielin kaikkiin tapahtumiin mukaan, vaikka muidenkin ainejärjestöjen toimintaan – mukaan pääsee aina ja uusia kavereita on helppo löytää. Viikin kampuksella on todella hyvä yhteishenki."

Ihmiset ovat aiempaa kiinnostuneempia ruuastaan ja ravinnostaan, ja uudet teknologiat sekä muuttuva ruokakulttuuri ja -trendit tarkoittavat, että alan opiskelijoille on kysyntää niin tutkimuksen kuin työelämän puolella.

3 syytä opiskella elintarviketieteitä Helsingin yliopistossa

 

"Opinnoissa pääsee työskentelemään labrassa, testaamaan omia ideoita käytännössä ja jopa tekemään omia elintarvikkeita."

Kaisa haki opiskelemaan elintarvike- ja ravitsemustieteitä, koska ohjelma tarjoaa mahdollisuuden keskittyä kestävään kehitykseen ja innovaatioihin opinnoissa. 

Opiskelijan MyDay

 

"Ravitsemusfysiologian lähiluennolla kävimme läpi ruoansulatuselimiä sekä erilaisia ravintoaineiden imeytymisreittejä."

Tutustu Saran päivään elintarvike- ja ravitsemustieteiden kandiohjelman opiskelijana Viikin kampuksella.

Muuttuvat ruokatrendit luovat uusia mahdollisuuksia

 

Elintarviketieteen opiskelijoita yhdistää kiinnostus ruokaan. Jututimme kahta elintarvike- ja ravitsemustieteiden opiskelijaa, Janina Lehtimäkeä ja Ayda Kayaa, heidän kokemuksistaan elintarvike- ja ravitsemustieteiden kandiohjelmassa.

Elintarviketieteet on kehittyvä ja elinvoimainen ala monine vaihtoehtoineen

”Opiskelukavereiden kanssa on tullut tehtyä tunteja titrausta, laskareita, tuhottu vahingossa näytteitä sekä kaadettu banaaniaromia viemäriin, niin että koko kampus haisi banaanille!

Elintarviketieteiden opintojen alussa ei tarvitse tietää, mitä haluaa tehdä isona ja opintojen edetessäkin mieli voi muuttua vielä monta kertaa. Jos olet kiinnostunut ruuasta, voi ala sopia sinulle hyvin.

Alumnitarinoita

Oletko kiinnostunut elintarviketieteiden alumnien kokemuksista ohjelmasta ja työelämästä valmistumisen jälkeen? Mikä heitä inspiroi alassa, miten he saivat nykyisen työnsä ja miten heidän opintonsa hyödyttävät työelämässä?

”Elintarvike- ja ravitsemustieteen opinnot mahdollistavat luonnontieteiden soveltamisen käytännön arkielämään.”

 

Lukiosta valmistuttuaan luonnontieteistä kiinnostunut Katri löysi välivuotensa aikana kipinän ravitsemustieteeseen avoimen yliopiston kurssin kautta, ja päätyi hakemaan elintarvike- ja ravitsemustieteiden opintoihin Helsingin yliopistoon. Nykyään Katri työskentelee unelma-ammatissaan ravitsemussuunnittelijana.

Lisää alumnitarinoita
Lisää opiskelijatarinoita
Opiskelijat kertovat -webinaaritallenne

Opiskelijat kertovat -webinaaritallenteella muun muassa elintarviketieteen opiskelija kertoo alavalinnastaan, mikä opinnoissa ja opiskelussa on parasta, millaisiin tehtäviin alalta valmistuu sekä miten he viettävät vapaa-aikaansa.

Lisätietoa ohjelmasta