Millaista on opiskella elintarvike- ja ravitsemustieteiden kandiohjelmassa?
"Uutena opiskelijana kannattaa lähteä avoimin mielin kaikkiin tapahtumiin mukaan, vaikka muidenkin ainejärjestöjen toimintaan – mukaan pääsee aina ja uusia kavereita on helppo löytää. Viikin kampuksella on todella hyvä yhteishenki."
Ihmiset ovat aiempaa kiinnostuneempia ruuastaan ja ravinnostaan, ja uudet teknologiat sekä muuttuva ruokakulttuuri ja -trendit tarkoittavat, että alan opiskelijoille on kysyntää niin tutkimuksen kuin työelämän puolella.
"Opinnoissa pääsee työskentelemään labrassa, testaamaan omia ideoita käytännössä ja jopa tekemään omia elintarvikkeita."
Kaisa haki opiskelemaan elintarvike- ja ravitsemustieteitä, koska ohjelma tarjoaa mahdollisuuden keskittyä kestävään kehitykseen ja innovaatioihin opinnoissa.
Elintarviketieteen opiskelijoita yhdistää kiinnostus ruokaan. Jututimme kahta elintarvike- ja ravitsemustieteiden opiskelijaa, Janina Lehtimäkeä ja Ayda Kayaa, heidän kokemuksistaan elintarvike- ja ravitsemustieteiden kandiohjelmassa.
”Opiskelukavereiden kanssa on tullut tehtyä tunteja titrausta, laskareita, tuhottu vahingossa näytteitä sekä kaadettu banaaniaromia viemäriin, niin että koko kampus haisi banaanille!
Elintarviketieteiden opintojen alussa ei tarvitse tietää, mitä haluaa tehdä isona ja opintojen edetessäkin mieli voi muuttua vielä monta kertaa. Jos olet kiinnostunut ruuasta, voi ala sopia sinulle hyvin.
Oletko kiinnostunut elintarviketieteiden alumnien kokemuksista ohjelmasta ja työelämästä valmistumisen jälkeen? Mikä heitä inspiroi alassa, miten he saivat nykyisen työnsä ja miten heidän opintonsa hyödyttävät työelämässä?
Lukiosta valmistuttuaan luonnontieteistä kiinnostunut Katri löysi välivuotensa aikana kipinän ravitsemustieteeseen avoimen yliopiston kurssin kautta, ja päätyi hakemaan elintarvike- ja ravitsemustieteiden opintoihin Helsingin yliopistoon. Nykyään Katri työskentelee unelma-ammatissaan ravitsemussuunnittelijana.