Datatiede | Maisteriohjelma

Miten haaksirikkoja voidaan estää big datan avulla?

Datatiede on tietojenkäsittelytieteen ja tilastotieteen nykyaikainen yhdistelmä, joka ratkoo erilaisten aineistojen analysointiin ja käyttöön liittyviä ongelmia niin teollisuudessa kuin monilla tieteenaloillakin. Datatietelijöiden kysyntä kasvaa, kun datan keruu ja analysointi yleistyy kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla.

Datatieteen maisteriohjelmassamme hankit syvällisen osaamisen datatieteessä käytetyistä menetelmistä. Opit ymmärtämään menetelmien toimintaperiaatteet, jolloin pystyt niiden soveltamisen lisäksi luomaan ratkaisuja datatieteen uusiin haasteisiin.

Maisteriohjelmassa voit erikoistua joko datatieteen ydinalueisiin – koneoppimiseen ja algoritmeihin, järjestelmiin ja tilastotieteeseen – tai niiden soveltamiseen. Valintasi mukaan voit siis keskittyä joko datatieteen uusien menetelmien ja mallien kehittämiseen, jota tukee Helsingin yliopistossa jatkuvasti tehtävä datatieteen tutkimus, tai kouluttautua datatieteen asiantuntijaksi jollakin sovellusalueella liittämällä toisen oppiaineen opintoja tutkintoosi.

Perustiedot
Opintojen laajuus ja kesto 120 opintopistettä, 2 vuotta
Tutkintotaso Maisteri
Kieli Suomi, Englanti, Ruotsi
Tuition fee per year (only non-EU/EEA citizens) 15 000 EUR
Hakuaika Alkaa: 09.12.2024 08.00 Loppuu: 02.01.2025 15.00
Ohjelman opetuskieli

Maisteriohjelma on monikielinen. Opetus järjestetään englanniksi. Kurssit ja opinnäytteet on myös mahdollista suorittaa suomeksi tai ruotsiksi (ellei opetuksen kannalta ole syytä edellyttää muuta). Monikielisessä ohjelmassa opiskelijat toimivat osana kansainvälistä opiskelija- ja tutkijayhteisöä.