Perspectives on research-based teaching and learning at university

Perspectives on research-based teaching and learning at university

Helsingin yliopisto vahvisti strategiakaudelle 2021-2030 yhdeksi keskeiseksi strategiseksi valinnaksi sen, että tiede ja oppiminen kuuluvat kaikille. Keskeinen osa tätä valintaa on tutkimuksen ja opetuksen vahva yhteys – yliopiston toiminnan ja olemassaolon ydin. Tutkimuksen ja opetuksen vahva yhteys toteutuu jokapäiväisessä toiminnassamme monin eri tavoin. Mutta mistä tutkimuksen ja opetuksen yhteydessä on pohjimmiltaan kyse? Mitä se tarkoittaa opiskelijan oppimisen ja asiantuntijuuden rakentumisen kannalta? Entä miten tutkimuksen ja opetuksen yhteys toteutuu opettajien opetuksessa ja ohjauksessa? Miten sitä tulisi – vai tulisiko – johtaa systeemisesti yliopistossa?

Helsingin yliopiston Opettajien Akatemia ja Yliopistopedagogiikan keskus (HYPE) järjestävät tutkimuksen ja opetuksen yhteyttä käsittelevän tapahtumasarjan ”Perspectives on research-based teaching and learning at university” lukuvuoden 2022-2023 aikana. Tilaisuuksissa kuullaan kansainvälisiä ja kotimaisia asiantuntijapuheenvuoroja sekä työskennellään workshopeissa. Tilaisuudet järjestetään monikielisinä. Tervetuloa mukaan kuuntelemaan ja osallistumaan yhteiseen keskusteluun!

Tapahtumasarjan aikataulu:

17.11.2022 klo 14-17 Physicum, luentosali D101
Research-based teaching and learning at university: what does it mean – what could it be?

7.-8.3.2023 Oppimisseikkailu
Research-based teaching and learning at university: How does research-based teaching and learning benefit students?
Research-based teaching and learning at university: How do we do it? / How is it realised in our teaching / How do you do it as a teacher and a researcher?

Toukokuu 2023
Research-based teaching and learning at university: How do we lead it – Call to pedagogical leadership?

More information about the events will be published soon.