Testaa Tiedejatutkimus.fi-portaalin Tutkijan tiedot -työkalua!
Vaikuta siihen, millainen Tiedejatutkimus.fi-palvelun tutkijan julkinen profiili tulevaisuudessa on. Tutkijan tiedot -työkalun testiversio on avoinna 30.9.2021 saakka.

Lähitulevaisuudessa tutkija voi halutessaan luoda itselleen Tiedejatutkimus.fi:hin julkisen profiilin, johon voi liittää tietoja ORCID-palvelusta ja omasta kotiorganisaatiosta ja Tiedejatutkimus.fi:stä.

Testaa ja anna palautetta!

Tutkijan tiedot -työkalun testiversio on avoinna 30.9.2021 saakka. Testiversioon kirjaudutaan ORCID-tunnuksella ja tiedot tallennetaan testitietokantaan, joka poistetaan testivaiheen jälkeen. Testaa työkalua, ja anna siitä palautetta Webropol-lomakkeen kautta. Saatu palaute huomioidaan palvelun kehityksessä. Ensimmäiseen julkaistavaan versioon korjataan raportoidut virheet ja vikatilanteet sekä toteutetaan mahdollisuuksien mukaan muita parannusehdotuksia.

Lue lisää työkalusta ja sen käyttämisestä.

Lisätietoja:

Opetus- ja kulttuuriministeriö
Opetusneuvos Jukka Haapamäki
jukka. haapamaki (at) minedu.fi, +358295330088

CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy
Kehityspäällikkö Hanna-Mari Puuska
​​​​​​​hanna-mari.puuska (at) csc.fi, +358503818568

Asiantuntijoiden löytäminen helpottuu – tutkijoiden tiedot osaksi tutkimustietovarantoa

Opetus- ja kulttuuriministeriön Tiedejatutkimus.fi täydentyy vuonna 2022 Tutkijan tiedot -kokonaisuudella, joka edistää asiantuntijoiden löytämistä eri aloilta. Tietoa Suomessa toimivista tutkijoista kootaan yhteen palveluun, jotta eri alojen asiantuntijat olisivat helpommin löydettävissä ja yhä laajempi joukko voisi osallistua omaa alaansa koskevaan keskusteluun mediassa ja yhteiskunnallisissa päätöksissä.

Tutkija voi halutessaan luoda itselleen Tiedejatutkimus.fi:hin julkisen profiilin, johon voi liittää tietoja ORCID-palvelusta, omasta kotiorganisaatiosta ja Tiedejatutkimus.fi:stä. Tutkijan profiiliin liitettäviä tietoja ovat yhteystiedot, koulutukset, affiliaatiot, julkaisut, aineistot, hankkeet ja muut tutkimusaktiviteetit kuten asiantuntijatehtävät ja palkinnot. Näin tutkijoiden osaaminen ja yhteystiedot ovat laajasti löydettävissä ja ajan tasalla, kun päätöksentekijät, rahoittajat, tutkimusorganisaatiot, tiedotusvälineet ja yritykset etsivät asiantuntijoita. Työkalulla tutkija voi luoda Tiedejatutkimus.fi-palveluun profiilin kirjautumalla ORCID-tunnuksella ja liittää siihen tietoja ORCIDista, kotiorganisaatiostaan ja tutkimustietovarannon muista tiedoista. Tutkija päättää itse myös siitä, mille tahoille tietoja saa luovuttaa. Portaalin profiili on riippumaton tutkijan rahoituskausista ja tutkija voi itse ylläpitää sitä ORCIDin avulla.

Tutkijan tiedot -kokonaisuus toteutetaan osaksi tutkimustietovarantoa vuoden 2022 aikana, mutta sen käyttöönotto riippuu tutkimustietovarantoa koskevan erillislain voimaantulosta. Tutustu tarkemmin Tutkijan tiedot -tietokokonaisuuteen.