Miten poliittinen huumori ja satiiri edistävät demokratiaa?

Kirjaston Avoimella otteella –podcastin uusimmassa jaksossa keskustellaan poliittisesta huumorista ja satiirista ja niiden merkityksestä demokratialle. Lisää lukemista huumorin ja vallan suhteesta löydät kirjaston teemakokoelmasta.

Huumoria on kautta aikojen käytetty tehokeinona poliittisessa puheessa ja arvosteltaessa vallankäyttöä ja päätöksentekoa. Satiiriset mediasisällöt voivat parhaimmillaan edistää demokratiaa ja haastaa olemassaolevia valtasuhteita. Median muutos näkyy myös poliittisen huumorin esittämisen tavoissa, etenkin sosiaalisen median aikakaudella. 

Kirjaston teemakokoelmaan on koottu lukemista poliittisen satiirin historiasta ja tutkimuksesta, sekä huumorin eri muodoista nykymediassa. 

Kirjaston teemakokoelma syventyy aiheeseen

Teemakokoelmat ovat kirjaston asiantuntijoiden kuratoimia kokonaisuuksia, joista löytyy kirjaston hankkimia kirjoja, lehtiä ja muita tiedonlähteitä koottuna erilaisten ajankohtaisten teemojen ympärille.

Teemakokoelmat löydät helposti Helkan ylävalikosta, tervetuloa tutustumaan!

Olisiko juuri sinulla idea tai toive Teemakokoelman aiheeksi? Voit laittaa meille ehdotuksia osoitteeseen hulib-comms@helsinki.fi.

Poliittinen huumori edistää demokratiaa

Tutkijatohtori Joonas Koivukoski on tutkinut väitöskirjassaan poliittista huumoria hybridimedian aikakaudella. Avoimella otteella -podcastin kymmenennessä jaksossa tutkijatohtori Koivukoski kertoo kuinka poliittinen huumori ja satiiri voivat edistää demokratiaa.