Mahdollinen altistuminen koronavirukselle Kaisa-talossa 5.10.2020

Helsingin yliopiston pääkirjaston eli Kaisa-talon 7. kerroksen lukualueella 5.10.2020 noin klo 13-16 olleella henkilöllä on myöhemmin todettu koronavirustartunta.
Samassa tilassa olleet henkilöt ovat mahdollisesti altistuneet koronavirustartunnalle ja heitä kehotetaan tarkkailemaan vointiaan tarkasti kahden viikon ajan 19.10.2020 asti, ja hakeutumaan testiin välittömästi, mikäli lieviäkin oireita ilmenee ja jäädä kotiin odottamaan tulosta.

Läheisiä kontakteja erityisesti iäkkäisiin ja riskiryhmiin kuuluviin suositellaan vältettäväksi kunnes negatiivinen testitulos on saatu ja oireet ovat ohi. Kasvomaskin käyttö vähentää tartuntariskiä tilanteissa, joissa turvavälien ylläpitämisestä ei voida varmistua.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Koronavirus-oirearvion voi tehdä osoitteessa www.omaolo.fi. Omaolo-palvelu antaa toimintaohjeet ja neuvoo tarvittaessa varaamaan ajan koronavirustestiin. Helsinkiläisiä palvelee myös koronavirusneuvonta numerossa 09 310 10024 (joka päivä klo 8-18). Muiden kuntien asukkaat voivat koronavirusoireiden ilmetessä ottaa yhteyttä oman alueen terveyspalveluihin. Pyydämme ilmoittamaan positiivisesta tuloksesta myös puhelimitse Helsingin epidemiologiseen toimintaan.

Suosittelemme Koronavilkun käyttöä. Sen voi ladata puhelimeen osoitteesta https://koronavilkku.fi/. Koronavilkku ei kerro asentamistaan edeltävistä altistustilanteista. Jos käytät Koronavilkkua ja saat hälytyksen, toimi sovelluksen antamien ohjeiden mukaan.

Epidemiologinen toiminta
Helsingin kaupunki