Maailman mehiläispäivää vietetään 20.5.

Maailman mehiläispäivää on vietetty vuodesta 2017 lähtien. Päivän tarkoituksena on jakaa tietoa pölyttäjien merkityksestä maailman ekosysteemeille ja edistää pölyttäjälajien suojelua. Kirjaston lukuvinkkien avulla pääset sukeltamaan mehiläisten kiehtovaan maailmaan!

YK:n julistaman maailman mehiläispäivän tarkoituksena on lisätä tietoisuutta mehiläisten ja muiden pölyttäjien merkityksestä luonnon monimuotoisuudelle ja maailman ruokaturvalle. Ruoantuotannon turvaaminen on yksi YK:n kestävän kehityksen tavoitteista, jonka saavuttamiseksi pölyttäjien suojelu on tärkeää. Suurin osa maailmassa viljeltävistä ruokakasveista on riippuvaisia pölyttäjistä. Samaan aikaan monien pölyttäjälajien elinympäristöt ovat muutoksessa, ja niitä uhkaavat ilmastonmuutos ja vieraslajit. 

Kirjaston teemakokoelmaan on koottu lukemista niin mehiläisten tarhaamisesta ja hunajan tuotannosta kuin mehiläisten elämästä yhdyskunnissa ja maailmanlaajuisesta pölyttäjäkadosta. Mukana on myös tunnistusoppaita, joissa eri mesipistiäislajeja on esitelty upeissa lähikuvissa. 

Kirjaston teemakokoelma syventyy aiheeseen

Teemakokoelmat ovat kirjaston asiantuntijoiden kuratoimia kokonaisuuksia, joista löytyy kirjaston hankkimia kirjoja, lehtiä ja muita tiedonlähteitä koottuna erilaisten ajankohtaisten teemojen ympärille.

Teemakokoelmat löydät helposti Helkan ylävalikosta, tervetuloa tutustumaan!

Olisiko juuri sinulla idea tai toive Teemakokoelman aiheeksi? Voit laittaa meille ehdotuksia osoitteeseen hulib-comms@helsinki.fi