Lainauspalveluja avataan Kaisa-talossa 1.6. alkaen

Helsingin yliopiston kirjasto avaa lainauspalvelujaan kesäkuun alusta alkaen. Painetun aineiston lainaus Kaisa-talosta on mahdollista kaikille Helsingin yliopiston kirjaston asiakkaille. Asiakkaat voivat hakea kirjoja hyllystä ja lainata ne itsepalveluna lainausautomaatilla.

Asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuus on meille tärkeää, joten tulethan kirjastoon vain terveenä. Huolehdi käsihygieniasta ja pidä riittävä etäisyys muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan koronatartuntojen ehkäisemiseksi. Pitkäkestoista ja turhaa oleskelua kirjaston tiloissa tulee välttää, asioithan siis ripeästi. Noudata Kaisa-talon aulassa olevia toimintaohjeita kirjoja hakiessasi. Poikkeustilan aikana kulku Kaisa-taloon tapahtuu ainoastaan Fabianinkadun pääsisäänkäynnin kautta. Suosi pyöräilyä ja kävelyä kirjastoon tullessasi.

Kaisa-talon kokoelmat avoinna 1.6. alkaen, työskentelytilat suljettu

Kesäkuun alusta alkaen aineiston lainaus Kaisa-talossa on mahdollista kaikille Helsingin yliopiston kirjaston asiakkaille, joilla on Helka-kortti. Voit hakea kirjoja hyllystä ja lainata ne itsepalveluna lainausautomaatilla. Kaisa-talo on avoinna 1.6.-23.8. ma-pe 8-18. Asiointiaika 8-9 on varattu riskiryhmille.

Kokoelmat ovat avoinna kerroksissa K4-6. Kaikki luku- ja työskentelytilat sekä asiakastietokoneet ovat pois käytöstä ainakin elokuun alkuun asti. Seitsemäs kerros on kokonaan suljettu. Käsikirjastoaineistoa voi kopioida Kaisa-talon aulassa. Kirjaston asiakaspalvelun tavoitat puhelimitse, sähköpostitse ja verkossa, asiakaspalvelupiste on suljettu.

Kampuskirjastot Kumpulassa, Meilahdessa ja Viikissä sekä Minervan ja Aleksandrian oppimiskeskukset pysyvät suljettuina ainakin elokuun alkuun asti.

Helsingin yliopiston jäsenet voivat edelleen tilata hyllyssä olevia, lainattavia kirjoja noudettavaksi Kaisa-taloon. Kirjoja voi tilata Kaisa-talon, Kumpulan ja Meilahden kokoelmista. Viikin kampuskirjastosta aineistoa ei voida toimittaa 29.5. jälkeen Infokeskuksen remontin vuoksi.

Lue lisää noutopalvelusta ja muista kirjaston palveluista koronavirustilanteessa: Poikkeustilanne kirjastossa →

Kirjat kiertoon! Palauta turhat lainasi

Poikkeustila on hankaloittanut erityisesti opiskelijoiden pääsyä oppimateriaaleihin. Olethan omalta osaltasi solidaarinen ja palautat aineiston, jota et enää tarvitse, vaikka laina-ajat ovatkin pitkät. Näin annat toisille mahdollisuuden saada aineistoa poikkeustilanteesta ja pitkistä laina-ajoista huolimatta. Kirjoja voi palauttaa Kaisa-talon ja Kumpulan palautusluukkuihin turvallisesti ilman ihmiskontakteja.

Eräpäivät on Helka-tietokannassa siirretty elokuulle. Kaikille Helsingin yliopiston kirjoille tulee eräpäiväksi 12.8.2020. Ainoastaan jos lainasi ovat jo myöhässä, niiden eräpäivä ei siirry. Jos lainoissa tai maksuissa on epäselvyyttä, ota yhteyttä palveluosoitteeseen hulib-selvitykset@helsinki.fi

Helka lomailee heinäkuun loppupuolella: lainauksessa ja varauksissa parin viikon katko

Helka uudistuu kesällä, minkä vuoksi kir­jas­ton lai­nauk­ses­sa ja va­rauk­sis­sa on muutaman viikon pituinen kat­ko 16.7. alkaen. E-ai­neis­tot ovat käy­tet­tä­vis­sä ta­val­li­seen ta­paan katkonkin aikana. Lue lisää Helkan kesälomasta →