Kohtaamisia – yhteenkuuluvuus ja psykologinen turvallisuus yliopistoyhteisössä. Pride-tilaisuus 30.6. klo 13.00-14.30

Helsingin yliopisto järjestää torstaina 30. kesäkuuta keskustelutilaisuuden, joka on jo vakiintunut osaksi Pride-viikon ohjelmaa. Lisäksi yliopiston kirjasto nostaa tuttuun tapaan esille sateenkaarevaa kirjallisuutta ja kaikilla kampuksilla nähdään tasa-arvoliputus.

Helsinki Pride –tapahtuman teema on tänä vuonna kohtaamisia. Teema näkyy myös yliopiston tilaisuudessa, jossa pohditaan miten voimme edistää vähemmistöjen kokemaa yhteenkuuluvuutta ja psykologista turvallisuutta yliopistoyhteisössä sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen näkökulmasta. Tilaisuuden tavoitteena on esitellä ja pohtia yhdessä keinoja, kuinka eri kohtaamisissa luomme yhteenkuuluvuutta edistäviä tiloja ja toimintatapoja, joissa jokainen tuntee itsensä ja olonsa turvalliseksi sekä osaksi yhteisöllistä yliopistoyhteisöä.  

Tilaisuus järjestetään Zoom-yhteydellä.

Tilaisuuden kielenä on suomi, mutta yleisökysymyksiä voi esittää myös ruotsiksi ja englanniksi. 

Ohjelma

13.00 Avaussanat, vararehtori Tom Böhling 

13.05 Psykologinen turvallisuus -video (Academy of Brain) 

13.10 Yhteenkuuluvuuden ja psykologisen turvallisuuden edistäminen, yliopistopappi Laura “Late” Mäntylä 

13.40 Kommenttipuheenvuoro, Mathilda Selin (puheenjohtaja, Qaareva Ry) 

14.00 Paneelikeskustelu juontajan johdolla ja Q&A 

14.25 Yhteenveto 

14.29 Tilaisuuden loppusanat, Böhling 

14.30 Tilaisuus päättyy 

Paneelikeskustelun osallistujat varmistuvat myöhemmin. 
 

Ilmoittautuminen Pride-tilaisuuteen to 30.6. sekä kulkueeseen la 2.7 E-lomakkeella.

Pride-tilaisuuteen ilmoittautuminen on vapaaehtoinen, mutta jos osallistut kulkueessa Helsingin yliopiston kävelyblokkiin, niin ilmoittaudu lomakkeella, jotta voimme viestiä kokoontumisesta ym. 

Tilaisuudessa noudatetaan Ohjauskulman turvallisemman tilan periaatteita verkkotapahtumaan sovellettuna. Turvallisemman tilaisuuden periaatteet ovat esillä myös tilaisuuden alussa.  

Priden kunniaksi kirjasto nostaa tuttuun tapaan esille sateenkaarevaa kirjallisuutta. Pride-teemainen kokoelma julkaistaan kirjaston Helka-tietokannassa Helsinki Pride -viikolla, ja se on jatkossa asiakkaiden käytössä ympäri vuoden. Lisäksi Kaisa-talon Ohjauskulmassa järjestetään Pride-kahvila 29.6. klo 14-16 ja kaikilla kampuksilla nähdään perinteinen tasa-arvoliputus. 

Järjestäjät: Tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta ja Helsingin yliopiston kirjasto