Kirjastosta lukemista saamelaisten kansallispäivään

Saamelaisten kansallispäivää vietetään 6.2. Sen kunniaksi kokosimme teemakokoelmaan kirjallisuutta, joka esittelee saamelaisia kieliä ja kulttuuria sekä saamelaisten itsehallinto-oikeuksien kehitystä.

Saamelaisten oikeuksista on käyty julkisuudessa vilkasta keskustelua muun muassa tälläkin hetkellä ajankohtaisen saamelaiskäräjälain uudistuksen yhteydessä. Saamelaiskäräjälakia on pyritty uudistamaan jo pitkään, ja uudistuksen lähtökohtana on saamelaisten itsemääräämisoikeuden vahvistaminen. Lakiesitys on parhaillaan eduskunnan valiokuntien käsittelyssä. 

Saamelaisten kansallispäivän kunniaksi kirjaston teemakokoelmaan on valittu mukaan saamelaisia kieliä ja kulttuuria esittelevää kirjallisuutta. Kokoelmasta löytyy lukemista myös saamelaisten ihmis- ja itsemääräämisoikeuksien kehityksestä, alkuperäiskansoista poliittisina toimijoina ja kolonialismista osana Suomen historiaa.

Asiantuntijoiden kuratoima teemakokoelma syventyy aiheeseen

Teemakokoelmat ovat kirjaston asiantuntijoiden kuratoimia kokonaisuuksia, joista löytyy kirjaston hankkimia kirjoja, lehtiä ja muita tiedonlähteitä koottuna erilaisten ajankohtaisten teemojen ympärille.Teemakokoelmat löydät aina helposti Helkan etusivun ylävalikosta, tervetuloa tutustumaan!

Olisiko juuri sinulla idea tai toive Teemakokoelman aiheeksi? Voit laittaa meille ehdotuksia osoitteeseen hulib-comms@helsinki.fi.