Kirjaston teemakokoelmasta näkökulmia demokratian tulevaisuuteen

Tiedekulman ohjelmasarjassa keskustellaan demokratian kohtaamista haasteista. Kokosimme aiheeseen liittyvää kirjallisuutta myös kirjaston teemakokoelmaan.

Tiedekulman Minne menet, maailma? -ohjelmasarjassa 24.1.–3.2.2023 keskustellaan demokratian tilasta ja tavoista, joilla demokraattinen osallistuminen ja vaikuttaminen ovat muutoksessa.

Autoritaarisen hallinnon vahvistuminen eri puolilla maailmaa on uhka demokratialle. Digitaaliset viestintävälineet ovat muuttaneet tiedon leviämisen nopeuden lisäksi poliittista vaikuttamista ja osallistumisen mahdollisuuksia. 

Kirjastoilla on Suomessa merkittävä rooli demokratian ylläpitäjinä ja vahvistajina. Myös Helsingin yliopiston kirjaston kokoelmat ovat kaikkien tieteellisestä tiedosta kiinnostuneiden käytettävissä. Kokosimme teemakokoelmaan kirjallisuutta, joka tarkastelee demokratian tulevaisuutta ja yhteiskunnallista vaikuttamista eri näkökulmista.

Asiantuntijoiden kuratoima teemakokoelma syventyy aiheeseen 

Teemakokoelmat ovat kirjaston asiantuntijoiden kuratoimia kokonaisuuksia, joista löytyy kirjaston hankkimia kirjoja, lehtiä ja muita tiedonlähteitä koottuna erilaisten ajankohtaisten teemojen ympärille. 

Teemakokoelmat löydät aina helposti Helkan etusivun ylävalikosta, tervetuloa tutustumaan! 

Olisiko juuri sinulla idea tai toive Teemakokoelman aiheeksi? Voit laittaa meille ehdotuksia osoitteeseen hulib-comms@helsinki.fi