Kirjaston kokoelmat avaavat henkirikosten historiaa

Avoimella otteella -podcastin toisessa jaksossa keskustellaan henkirikosten ja väkivallan historiasta Suomessa. Aiheeseen voi perehtyä myös kuratoidun teemakokoelman avulla Helkassa.

Podcast-jakson aiheeseen voit syventyä tarkemmin tutustumalla henkirikollisuutta, kriminologiaa ja oikeushistoriaa käsittelevään kirjaston Teemakokoelmaan. Kokoelmaan valittu kirjallisuus esittelee kriminologiaa ja oikeushistoriaa tieteenaloina, sekä avaa henkirikollisuuden historiaa sosiologisena ilmiönä.Mukaan kokoelmaan on otettu niin tutkimuskirjallisuutta ja tieteellisiä lehtiä kuin myös populaarimpia teoksia.

Asiantuntijoiden kuratoima teemakokoelma syventyy aiheeseen

Teemakokoelmat ovat kirjaston asiantuntijoiden kuratoimia kokonaisuuksia, joista löytyy kirjaston hankkimia kirjoja, lehtiä ja muita tiedonlähteitä koottuna erilaisten ajankohtaisten teemojen ympärille.Teemakokoelmat löydät aina helposti Helkan etusivun ylävalikosta, tervetuloa tutustumaan!

Olisiko juuri sinulla idea tai toive Teemakokoelman aiheeksi? Voit laittaa meille ehdotuksia osoitteeseen hulib-comms@helsinki.fi.

Menneisyyden Nordic Noir

Avoimella otteella -podcastin toisessa jaksossa professori Janne Kivivuori keskustelee juontaja Aleksi Peuran kanssa henkirikoksista ja väkivallan historiasta Suomessa.