Keenious, tekoälypohjainen hakutyökalu koekäytössä

Tekoälypohjainen hakutyökalu Keenious analysoi valitsemasi tekstin ja ehdottaa lähteitä. Tulossa myös 4.4.2023 klo 14-16 Keenious-sovelluksen esittely yliopistolaisille.
Keenious - kiinnostava lisä tiedonhaun työkalupakkiin

Kirjaston hankkima tekoälysovellus Keenious toimii uudella tavalla: sinun ei tarvitse miettiä sopivia hakusanoja, vaan lähdet liikkeelle kiinnostavasta tekstistä. Kun olet löytänyt mielenkiintoisen lähteen – tai kirjoittanut sen itse – voit käyttää sitä hakusi pohjana.

Keenious analysoi antamasi tekstin (pdf, url, text) kertoo mitä aiheita siinä käsitellään ja hakee saman aiheisia lähteitä satojen miljoonien julkaisujen joukosta. Voit myös muokata tuloslistaa: tee aikarajaus tai painota jotain aihetta tai lisää uusia. Keenious toimii lähes kaikilla kielillä (myös suomeksi), mutta parhaat tulokset saat englanninkielisellä tekstillä.

Kirjaudu yliopiston tunnuksilla ja kokeile Keeniousta osoitteessa: https://keenious.com/sign-up?group=2a4e0573. Kirjauduttuasi voit tallentaa myös tekemäsi haut.

Lue kirjaston oppaasta parhaat vinkit Keeniouksen käyttöön: https://libraryguides.helsinki.fi/keenious/fi.

Keeniouksen koekäyttö jatkuu 31.8.2023 saakka.

Työkalun esittely yliopistolaisille 4.4.2023 klo 14-16. Lue lisätiedot Flamma-uutisesta (vaatii kirjautumisen sisään yliopiston tunnuksin).