Kampuskirjastot ja itseopiskelutilat suljettu 31.1.21 saakka, kurssikirjojen lainaus Kaisa-talosta

Kampuskirjastot Kumpulassa, Meilahdessa ja Viikissä sekä kaikki kirjastojen ja oppimiskeskusten itseopiskelutilat pidetään edelleen suljettuina ainakin 31.1.2021. asti. Kurssikirjojen lainaus ja varausten nouto järjestetään Kaisa-talosta.

Kampuskirjastot Kumpulassa, Meilahdessa ja Viikissä sekä Oppimiskeskukset Minerva ja Aleksandria pidetään edelleen suljettuina ainakin 31.1.2021. asti.

Pääkirjasto Kaisa-talon kaikki luku- ja työskentelytilat ja kokoelmakerrokset (K3-K4 sekä 2. ja 4.-7. krs) on suljettu ainakin 31.1.2021 saakka. Varausten nouto ja lainaus järjestetään Kaisa-talon 3. kerroksesta arkisin klo 8-20 välillä (21.12.-10.1. klo 8-18 välillä). Käynti Kaisa-taloon on vain pääovesta Fabianinkadulta. Esteetön kulku järjestetään pyynnöstä Kaisaniemenkadun ja metrotason sisäänkäynniltä hissillä.

Aineiston lainaus Kaisa-talossa on mahdollista kaikille Helsingin yliopiston kirjaston asiakkaille, joilla on Helka-kortti. Voit hakea kurssikirjoja hyllystä ja lainata ne itsepalveluna lainausautomaatilla. Maanantaista 30.11. alkaen voit tilata kirjoja Kaisa-talon muista kokoelmakerroksista sekä Kumpulan, Meilahden ja Viikin kampuskirjastojen kokoelmista noudettavaksi Kaisa-taloon. Tilaus onnistuu tekemällä kirjaan normaalin varauksen Helka-tietokannassa. Kun saat Helkasta saapumisilmoituksen, kirja on noudettavissa itsepalveluna Kaisa-talon varaushyllystä.

Kirjaston asiakaspalvelun tavoitat puhelimitse, sähköpostitse ja verkossa. Asiakaspalvelupisteet kampuskirjastoissa on suljettu. Pääkirjaston asiakaspalvelupiste Kaisa-talossa on avoinna arkisin klo 10-19.

Asioi turvallisesti ja vältä turhaa oleskelua kirjaston tiloissa

Pitämällä huolta itsestäsi pidät huolta myös muista.

  • Tule kirjastoon vain terveenä. Vältä pitkäkestoista ja turhaa oleskelua kirjaston tiloissa, asioi ripeästi.
  • Käytä kasvomaskia.
  • Huolehdi hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.
  • Pidä riittävä etäisyys muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan.
  • Kaikkien kirjaston käyttäjien tulee noudattaa kirjastossa esillä olevia koronapoikkeustilan toimintaohjeita.

Lisätietoja kirjaston verkkosivuiltaLisää poikkeustilanteen ohjeita kirjaston verkkosivuilla. Verkkosivuilta löydät myös kaikki sähköiset yhteydenottokanavat kirjastoon.