Ilmoittaudu tiedonhankinnan syksyn kursseille

Kaipaatko vinkkejä tutkielman tiedonlähteiden etsimiseen? Kiinnostaako Zotero-viitteidenhallintaohjelma? Tutustu Helsingin yliopiston kirjaston syyslukukauden 2022 kurssitarjontaan!

Tutkielman tekijän tiedonhankinta 

Kurssi on suunniteltu erityisesti opinnäytetyötä tai muuta kirjoitustehtävää aloittavalle opiskelijalle. Kurssilla opiskelet itsenäisesti ja joustavasti omaan tahtiisi silloin ja siellä kuin sinulle parhaiten sopii. Kurssialue avautuu Moodlessa 1.9.2022 klo 12, ja kurssi on avoinna lukuvuoden loppuun asti. Helsingin yliopiston opiskelijat ilmoittautuvat kurssille Sisun kautta koodilla LIB-200.

Mikä muuttuu kurssilla?

  • Tutkielman tekijän tiedonhankinta -verkkokurssi on 1.9.2022 alkaen Moodlessa. Kurssin sisällöt pysyvät samana, vaikka alusta muuttuu. Helsingin yliopiston mooc.helsinki.fi-alustan käyttö loppuu vuonna 2022. 
  • Kurssin materiaaleihin voi tutustua Moodlessa kuka tahansa vierailijana. Vierailijana Moodleen kirjautuneet eivät voi suorittaa kurssia tai tehdä tehtäviä, mutta he voivat katsoa kurssin materiaaleja. 
  • Muiden korkeakoulujen opiskelijat ja henkilökunta voivat tehdä kurssin tehtävät omatoimisesti, kun he kirjautuvat Moodleen haka-kirjautumisella.
  • Jos et ole Helsingin yliopiston opiskelija ja haluat kirjautua kurssialueelle, löydät tarkemmat ilmoittautumisohjeet ja Moodlen kurssiavaimen kurssisivulta.  
  • Suoritusmerkinnän Sisuun voivat saada vain Helsingin yliopiston opiskelijat. 

Lisätietoja kurssin esittelysivulla.

Ennakkotietoa kirjaston syksyn kursseista 

Tulossa olevat kurssit:  

Ilmoittaudu kursseille e-lomakkeella. Ajankohdat näet e-lomakkeen pudotusvalikosta kohdasta Ilmoittautuminen / Anmälning / Registration. 

Kurssivalikoima täydentyy vielä syksyn mittaan. Muutokset kurssien aikatauluihin ovat mahdollisia. Ilmoittautuminen kursseille päättyy yleensä kaksi päivää ennen kurssin alkua. Kurssit, joille ilmoittautuminen on päättynyt tai jotka ovat täynnä, eivät näy e-lomakkeen kurssivalikossa. 

Tiedonhankinnan ohjaus  

Oletko käynyt jo kirjaston kursseilla, mutta kaipaat lisää apua tiedonhakuun? Tutustu tarkemmin ajanvarauksen ohjeisiin kirjaston oppaassa.

Lisätietoja 

Helsingin yliopiston kirjasto järjestää säännöllisesti tiedonhankinnan ja viitteidenhallinnan kursseja. Kaikki kurssit ovat maksuttomia Helsingin yliopiston opiskelijoille ja henkilökunnalle. Valtaosa kursseista on suomeksi, mutta osa ruotsiksi tai englanniksi.  

Voit selata kirjaston kurssivalikoimaa Opiskelijan ohjeissa.