Historian kokoelmia pois käytöstä Kaisa-talossa 19.5.-13.6.21

Osa Kaisa-talon 2. kerroksessa sijaitsevista historian ja kulttuurien tutkimuksen kokoelmista on pois käytöstä noin kolmen viikon ajan keskiviikosta 19.5. alkaen. Tänä aikana kokoelmista ei voi lainata eikä varata aineistoa.

Kaisa-talossa käynnistyy toukokuussa mittava automaattisen palonsammutusjärjestelmän eli sprinklerijärjestelmän korjaustyö. Sprinklerijärjestelmä korjataan vaiheittain kaikissa Kaisa-talon kerroksissa, ja kokonaisuudessaan korjaustyöt kestävät noin 12 kuukautta. Verkkosivulta löydät tarkempia tietoja remontista ja sen etenemisestä Kaisa-talossa.

Korjaustyö aloitetaan Kaisa-talon 2. kerroksesta keskiviikkona 19.5. Ensimmäisessä vaiheessa 19.5.-13.6. ovat pois käytöstä Kaisaniemenkadun puolella olevat historian ja kulttuurien tutkimuksen kokoelmat välillä "Historia ja kulttuurien tutkimus HIS Mb" -- "Historia ja kulttuurien tutkimus HIS Mö". Kokoelmista ei voi lainata eikä varata aineistoa.

Suljetut kokoelmat on merkitty alla olevaan pohjakarttakuvaan. Aineistojen kohdalla on myös Helka-tietokannassa huomautus "Pois käytöstä 14.6.2021 asti / Not available until June 14, 2021".

Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

 

Automaattisen palonsammutusjärjestelmän korjaus Kaisa-talossa 2021-2022

Automaattinen palonsammutus- eli sprinklerijärjestelmä korjataan vaiheittain kaikissa Kaisa-talon kerroksissa. Kokonaisuudessaan korjaustyöt kestävät noin vuoden, kesään 2022 asti. 

Kaisa-talon kerroksia ei suljeta kokonaan, vaan kulloinkin korjaustyön alla oleva alue erotetaan suojauksin muusta kerroksesta. Kirjaston keskialueella sijaitseva kierreportaikko saattaa olla lyhyitä aikoja pois käytöstä eri kerroksissa, mutta hisseistä ainakin yksi on aina käytettävissä.

Kirjaston kokoelmia, lukupaikkoja ja ryhmätyötiloja on poissa käytöstä vuorotellen sen mukaan, missä kerroksessa ja millä alueella korjaustyötä kulloinkin tehdään. Kokoelmat suojataan huputtamalla, minkä vuoksi kokoelmiin ei ole pääsyä korjaustöiden aikana. Poikkeuksena kuitenkin osa kurssikirjoista, jotka siirretään 2. kerrokseen siksi aikaa, kun sprinklerikorjauksia tehdään 3. kerroksen kurssikirja-alueella heinäkuussa 2021.

Verkkosivulta löydät tarkempia tietoja remontista ja sen etenemisestä Kaisa-talossa.

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja taloteknisestä projektista

Tapani Nousiainen

SRV Rakennus Oy

ext-tapani.nousiainen(at)srv.fi

p. 040 777 0139

Kirjaston yhteyshenkilö

Ritva Hagelin

Kehittämispäällikkö

ritva.hagelin(at)helsinki.fi

p. 02941 23872