Helsinki Pride 2019 - paluu sateenkaarevaan kesään

Katso tallenne: paneelikeskustelu Pride-viikolla Tiedekulmassa!

Helsingin yliopisto ylpeänä esittää: “Muutoksen tuulet – moniäänisyys!” –paneeli.

Linkki tallenteeseen Helsingin yliopiston Unitube-videokanavalla. Tallenne on suomenkielinen ja siinä ei ole tekstityksiä.  

Helsingin yliopisto järjesti “Muutoksen tuulet – moniäänisyys!” -paneelikeskustelun Pride–viikolla 27.6.2019 Tiedekulmassa. Tapahtuman toteuttivat yhteistyössä Helsingin yliopiston tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta, Helsingin yliopiston kirjasto, Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan Yhteisönkehittämisvaliokunta ja Opiskelijavinokkaat. Tilaisuus järjestettiin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuusasioiden edistämiseksi yliopistoyhteisössä.  

Paneeli yhdenvertaisuudesta yliopistossa ja koulumaailmassa 

“Muutoksen tuulet – moniäänisyys!” -paneelin avasi Helsingin yliopiston vararehtori Tom Böhling ja avauspuheenvuoron piti presidentti Tarja Halonen. Ylioppilaskunnan Laulajat esittivät tilaisuuden aluksi ja lopuksi lauluja rakkaudesta. 

Paneelissa olivat keskustelemassa Helsingin yliopiston vararehtori Tom Böhling, kasvatussosiologian dosentti ja vanhempi tutkija Jukka Lehtonen, lääketieteen opiskelija ja Setan puheenjohtaja Sakris Kupila ja sosiologian opiskelija ja transihmisten oikeuksien puolestapuhuja Hippu Helminen. Paneelikeskustelua veti Helsingin yliopiston Opiskelijavinokkaiden puheenjohtaja Poppis Kettunen. Paneelissa keskusteltiin mm. tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyöstä yliopistolla, heteronormatiivisten rakenteiden purkamisesta opetuksessa, translain muutoksesta ihmisoikeuskysymyksenä vuoden 2019 Suomessa ja ei-binääristen ihmisten oikeuksista.  

Muut Pride-tapahtumat yliopistolla

Helsingin yliopiston pääkirjastossa järjestettiin Pride-liikkeen 50. juhlavuoden kunniaksi ”Pride - 50 vuotta liikettä” -kirjanäyttely, joka esitteli Helsingin yliopiston kirjaston HLBTQ-aiheista aineistoa. Näyttelyn teemoina olivat Priden ja HLBTQ-liikkeen historia sekä sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus. Näyttely oli esillä Kaisa-talon Ohjauskulmassa.

Helsingin yliopisto osallistui kesällä 2019 ensimmäistä kertaa virallisesti Helsinki Pride -kulkueeseen. Kaikilla yliopiston kampuksilla järjestettiin myös sateenkaariliputus Pride-viikon aikana.  

Tule mukaan Helsinki Prideen 2020! Tiedotamme tapahtumista kevään 2020 kuluessa.