Helka uudistui - uusia toiminnallisuuksia e-kirjastoosi

Helka uudistui. Yliopistolaiset kirjautuvat Helkaan vastedes yliopiston käyttäjätunnuksilla, muut käyttäjät sähköpostiosoitteella. Varausmaksut poistuvat.

Helka on uudistunut. Lähes 20 vuotta Helka-kirjastoja palvellut kirjastojärjestelmä on vaihdettu kesän 2020 aikana uuteen erityisesti elektronisten aineistojen etsimiseen ja sujuvaan käyttöön räätälöityyn alustaan.  

Uusi Helka löytyy osoitteesta: helsinki.fi/helka 

Mitä uutta uusi Helka tuo? 

Uusi Helka tarjoaa käyttäjilleen uusia toiminnallisuuksia, kokonaan uudistuneen käyttöliittymän ja uuden, turvallisen tavan kirjautua palveluun.  

Yliopistolaiset kirjautuvat Helkaan yliopiston käyttäjätunnuksilla, muut käyttäjät sähköpostisoitteellaan. Yliopistolaisten ei tarvitse enää päivittää asiakastietojaan erikseen kirjastoon, sillä ne saadaan vastedes yliopiston järjestelmistä. 

 

Myös hyllyssä olevia kirjoja (28 vrk:n lainat, ei kurssikirjat) voi uudessa Helkassa varata ja noutaa kirjastosta varausilmoituksen saatuaan. Kaikkien varausten itsepalvelunouto toimii varaus-ID-numerolla, jonka Helka lähettää varausilmoituksen mukana. Varausmaksu poistuu, mutta noutamattomista varauksista peritään 3 €:n maksu.  

Hinnastossa on 1.8.2020 alkaen myös muita muutoksia.  

Yliopistolaiset voivat tehdä hankintaehdotuksia kirjautumalla Helkassa Hankintaehdotuslomakkeelle. Yliopiston henkilökunta voi lisäksi tilata kirjoja suoraan työpöydälleen (HUPS-palvelu) tai artikkelikopioita sähköpostiosoitteeseensa Helkan käyttöliittymässä. 

Mahdolliset maksut voi tästä edespäin maksaa verkossa luottokorttien lisäksi suomalaisten pankkien verkkomaksuilla. 

Kirjautuminen uuteen Helkaan 

Helsingin yliopiston opiskelijat ja henkilökunta kirjautuvat uuteen Helkaan Kirjaudu sisään -valikosta yliopiston käyttäjätunnuksilla.  

 

Muut Helkan käyttäjät kirjautuvat uuteen Helkaan Kirjaudu sisään -valikosta sähköpostiosoitteellaan. Helka lähettää kirjautumislinkin ilmoittamaasi sähköpostiin edellyttäen, että sähköposti löytyy Helkasta. Kaikilla Helkan käyttäjillä tulee siis olla sähköpostiosoite tallennettuna asiakastietoihinsa.

Mikäli epäilet, ettei Helkassa ole sähköpostiosoitettasi, tai sinulla on kirjautumisessa muita ongelmia, ole yhteydessä Helsingin yliopiston kirjaston asiakaspalveluun.

Lainasi ja varauksesi uudessa Helkassa

Lainassa olevilla kirjoilla ei ole ollut eräpäiviä kesän käyttökatkon aikana. Seuraava eräpäivä lainoillasi on siis aikaisintaan to 12.8.2020. Voit uusia lainasi kirjautumalla uuteen Helkaan, jos kirjoihin ei ole varauksia, eivätkä kirjakohtaiset uusimisajat ole umpeutuneet. 

Huomaathan, että vanhassa Helkassa mahdollisesti tekemäsi varaukset eivät ole siirtyneet uudistuneeseen Helka-tietokantaan, ellei varauksesta ole jo lähtenyt sinulle saapumisilmoitusta. Varaudu siis tekemään vielä tarpeelliset varauksesi uudelleen nyt, kun uudistunut Helka on käytössä.

Tarkista Helka-kirjastojen aukioloajat ja koronapoikkeusajan palvelut käyttämäsi kirjaston verkkosivuilta. 

Lisätietoja Helka-kirjastojen verkkosivuilta 

Helsingin yliopiston kirjasto 

Kotimaisten kielten keskus 

Museoviraston kirjasto 

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura 

Työväenliikkeen kirjasto 

Baltia-kirjasto