Helka-kirjastokortti nyt myös digitaalisena

Kaikilla Helsingin yliopiston kirjaston asiakkailla on nyt käytössään myös digitaalinen kirjastokortti. Voit käyttää digitaalista korttia lainausautomaateilla fyysisen kortin sijaan.

Kirjasto on kuunnellut asiakkaiden toiveita ja vastannut niihin digitaalisella kirjastokortilla, joka on tervetullut lisäys Helkaan. Digitaalisen Helka-kortin myötä kaikki kirjaston käyttäjät pääsevät lainaamaan painettuja kirjoja lainausautomaateilta myös mobiililaitteella. 

Digitaalisen kirjastokortin saat käyttöösi kirjautumalla sisään Helka-tietokantaan. Mobiililaitteilla kortti löytyy sivun oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä klikkaamalla. Tietokoneella kortti näkyy Omat tiedot –sivulla.  

Helsingin yliopiston ulkopuoliset asiakkaat tarvitsevat fyysisen Helka-kortin ennen kuin voivat käyttää digitaalista korttia. Helsingin yliopiston opiskelijat ja henkilökunta tarvitsevat joko fyysisen kortin tai Opiskelu-palvelun kautta aktivoitavan digitaalisen kortin, jotta kortti näkyy Helkassa.  

Lue lisää Helka-kortista verkkosivulta Kirjastokortti ja lainausoikeus

Näin avaat Helka-kortin mobiililaitteessa   

Kaikki Helsingin yliopiston kirjaston asiakkaat voivat käyttää digitaalista kirjastokorttia kirjautumalla sisään Helka-tietokantaan. 

  1. Kirjaudu sisään Helkaan.  

  1. Klikkaa sivun oikeasta yläkulmasta kolmea pistettä, jolloin saat kirjastokorttisi viivakoodin näkyviin. 

  1. Näytä viivakoodia lainausautomaatin lukijalle.