Helka kesälomalla 16.7. alkaen: Mitä kirjastossa voi tehdä käyttökatkon aikana?

Helkan käyttökatkon aikana painettua aineistoa ei voi lainata kirjastosta, mutta kirjoja voi palauttaa ja noutoa odottavat varaukset voi hakea tavalliseen tapaan omatoimisesti.

Helsingin yliopiston kirjasto uusii kirjaston teknisen palvelualustan, minkä vuoksi Helka-kirjastotietokannassa on käyttökatko torstaista 16.7. klo 15:00 alkaen elokuun alkuun asti.

Katkon aikana Helkassa ei voi tehdä varauksia eikä kirjautua asiakastietoihin.

Helkassa voi tehdä hakuja ja selata aineistoa, sekä käyttää kirjaston hankkimia e-aineistoja normaalisti. Painettujen kirjojen saatavuustieto ei katkon aikana näy.

Huomaathan, että kirjojen saatavuustiedoissa on joitakin puutteita jo ennen käyttökatkoa, koska tietoja ei voida päivittää Helkaan 18.6. alkaen. Näin ollen esimerkiksi kurssikirja saattaa olla hyllyssä, vaikka kaikki kappaleet näyttäisivät olevan lainassa tai kirja Helkan mukaan vasta tilauksessa. Tarkista siis saatavuus vielä katsomalla hyllystä tai soittamalla kirjaston asiakaspalveluun.

Lue lisää sivulta Helka uudistuu kesällä 2020 →

Onko kirjasto auki Helkan käyttökatkon aikana? Voinko lainata kirjoja Kaisa-talosta?

Kaisa-talo on auki ma-pe klo 8-18 myös Helkan käyttökatkon aikana. Kaisa-talossa on käytössä rajoitetut palvelut koko kesän ajan.

Helkan käyttökatkon aikana painettua aineistoa ei voi lainata, mutta noutoa odottavat varaukset voi hakea tavalliseen tapaan omatoimisesti. Noudata Kaisa-talon aulassa olevia toimintaohjeita varauksia hakiessasi. Kirjoja voi palauttaa Kaisa-taloon, mutta ne kirjautuvat palautuneiksi vasta katkon päätyttyä.

Kampuskirjastot Kumpulassa, Meilahdessa ja Viikissä pysyvät suljettuina ainakin elokuun alkuun asti.

Katso tarkemmin kesän palveluista poikkeustilannesivultamme →